Ultramarathon, de uitdaging van de 21e eeuw

Is de titel van het nieuwe boek dat Woensdag 25 Oktober 2000 om 15:00 in het Socio-Centrum te Stein geprsenteerd gaat worden. Zoals beide auteurs (Han Frenken & Ton Smeets)het zelf noemen “een boek van A to Z over de Ultramarathon”

Het boek is geschreven door twee gedreven ultramarathon-fanaten, Han Frenken en Ton Smeets. Beiden hebben hun sporen achter gelaten in een actieve carrière in de ultramarathon en zijn vandaag de dag nog op velerlei wijzen betrokken bij deze tak van de hardloopsport.

De auteurs zijn zich er van bewust dat de ultramarathon een onderbelicht gebeuren is binnen de Nederlandse wegatletiek. Wat de 400 meter is binnen de baanatletiek is de marathon binnen de wegatletiek.

Wie dus weet wat er allemaal nog op de baan kan op afstanden langer dan 400 meter, moet zich die vraag ook gaan stellen voor afstanden langer dan de marathon op de weg.

Het boek probeert hierin een wegwijzer te zijn. Naast algemene informatie over de ultramarthon en haar beoefenaars, geeft het boek veel informatie over training, wedstrijden, het beoefenen van de ultramarathon als veertig plusser, en natuurlijk ook nationale en internationale ranglijsten.

{cover.jpg}

Dat beide auteurs goed bekend zijn met het onderwerp behoeft in feite geen betoog, maar de veelheid en verscheidenheid aan informatie in dit boek onderstrepen dit nogmaals. Een boek voor iedereen die meer wil weten over de ultramarathon, of men nu al ultramarathons loopt, of dat men wil weten wat de ultramarathon nu allemaal te bieden heeft.

Meer informatie en online bestelling via http://www.taxifrenken.nl/boek.htm