Routebeschrijving La Louvière

Zaterdag 31 maart is weer de 6 uur van La Louvière. Als je eenmaal weet hoe je moet rijden is het heel makkelijk te vinden.

Elk jaar weer gaan er Nederlanders naar de zes uur van La Louvière; elk jaar weer hoor ik ook van mensen dat ze het zo moeilijk konden vinden. Niet alleen Nederlanders, maar ook menige Vlaming zit soms zwetend in de auto en hoopt bijtijds toch de juiste weg gevonden te hebben. En toch, met een simpele routebeschrijving moet het een koud kunstje zijn.

Wat het belangrijkste is, is het gegeven dat La Louvière ongeveer 45 tot 50 kilometer ten zuiden van Brussel ligt. Maar belangrijker nog dan dat is het feit dat u niet in La Louvière zelf moet zijn, maar in de kleine deelgemeente Besonrieux!

Wij geven u daarom een routebeschrijving.

Komt u via de westelijke kant over de rondweg van Brussel, dan volgt u de E19 richting Nivelles, Mons, Parijs. Ook bij Ittre blijft u op de E19 richting Parijs door rijden. [lees verder bij VERVOLG]
Komt u via de oostelijke kant over de rondweg (aangeduid met de code RO), dan volgt u de richtingborden naar de E19 en Bergen, Mons en Charleroi (tussen Tervuren en Waterloo is dit geen snelweg, maar een weg met gescheiden weghelften, maar wel af en toe een verkeerslicht). Nabij Ittre moet u dan uitvoegen en de E19 richting Parijs, Mons, Charleroi volgen. [lees verder bij VERVOLG]

VERVOLG
Ongeveer 20 km na Ittre is er een afslag aangeduid met “La Louvière”. Neem deze afslag richting La Louvière en volg de nieuwe autobaan (die volgens mij geen code kent). Al na ongeveer een kilometer, zo schat ik, heeft u de uitrit “Bois d’Haine”. Verlaat via deze afslag de autobaan.
Onderaan de afslag komt u op een moeilijk knooppunt; een vijfsprong. U moet zo ongeveer recht door, maar u kunt zich het beste richten op het richtingbord “Familleureux”, en het feit dat u over de boogbrug over het kanaal moet.
Achter de boogbrug ziet u al snel het bordje “Besonrieux / La Louvière” staan. Als u verder gewoon recht door gaat komt u vanzelf op het parcours en ziet u aan uw rechter hand de school met het secretariaat en kleedlokalen.

Tot ziens op zaterdag 31 maart in La Louvière
Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl

PS. Meer informatie over inschrijven en dergelijke vind u in een van de gerelateerde artikelen die u via onderstaande links kunt bereiken.