Een reuzenstap van 21 naar 72 km

De beste ultradebutant op De Zes Uur van Texel deed zijn complimenten aan de organisatie na afloop.

Met 72.436 km, op een prachtige 10e plaats overall, maakte Peter Versteeg-Luynenburg uit Vierhouten een zeer fraai en onverwacht
debuut op de ultramarathon tijdens De Zes Uur van Texel. Nadat de eerste pijntjes verdwenen waren mailde hij de organisatie het
onderstaande.

Martien Baars,

Ik wil u bedanken voor de complimenten die u heeft geuit op het Net over mijn 6 uur van Texel. Het was zoals u weet mijn eerste ultramarathon en ik was erg zenuwachtig. Het is mij zeer goed bevallen. De sfeer is echt heel anders dan op een halve marathon (ik heb tot nu toe alleen halve marathons in wedstrijdverband gelopen), waar iedereen voor zich loopt en niemand tevreden lijkt over zijn prestatie. Op Texel proefde ik iets totaal anders: er is voor iedereen respect, we lopen immers dezelfde wedstrijd. Ik bezoek UltraNed wel eens en lees over die sfeer, maar om het nu zelf mee te maken, en zien dat het echt zo is, is een openbaring.

Ik wil hierbij de organisatie van de 6 uur van Texel bedanken voor een (geestelijk) geweldige (en lichamelijk zeer pijnlijke) dag.

Ik zoek nu al naar de volgende ultramarathon en ga er vanuit dat dit gezond is.

Groetjes, Peter Versteeg-Luynenburg

Naschrift redactie UN: Peter heeft een CIOS opleiding dus mag je verwachten dat hij zijn eigen mogelijkheden aardig kan inschatten. Zijn ultra-debuut komt voor insiders niet helemaal uit de lucht vallen want Peter is sinds oktober vorig jaar in training voor de 2002 editie van de Marathon des Sables. Hij ziet dit als een avontuur en doet lange duurlopen op schema’s van Oskar van Rijswijk. Peter ligt dus kennelijk goed op koers in zijn planning, want het duurwerk betaalde zich op Texel al heel fraai uit.