Nieuwe Coal Miners’ Trail op zaterdag 11/8

Een nieuwe ultraloop zowaar in Belgisch-Limburg. Vier zware rondes van 11,5 km op de terrils van de mijnen Winterslag en Waterschei (deelgemeenten van Genk)

Beste ultravrienden

Voor de eerste keer in Belgisch-Limburg staat er een ultraloop geprogammeerd.
Wij, Joggingclub Genk, trainen vaak op de terrils van de mijnen van Winterslag en Waterschei (deelgemeenten van Genk) … en dus rees de idee om er een trail te organiseren. Het gebied op en rondom de Waterscheise terril leek ons het meest geschikt om dit idee uit te werken.

Het klimwerk zit ‘m vooral in het oplopen van de twee terrils, eentje die we de ‘kale’ berg noemen vanwege alleen grasbegroeiing, en de andere de ‘beboste’ , beide hebben hun eigen kenmerkende moeilijkheidsgraad. Voor het overige deel is het meestal vlak en golvend lopen.

Let wel: kan je het een echte trail noemen vanwege 4 keer dezelfde ronde (11,5 K)? Dat laten we aan jullie over om te beslissen … feit is dat beide terrils 4 maal beklommen dienen te worden … met telkens op de top een mooi panorama als bekroning/beloning …

Noteer ook dat we voor deze eerste organisatie een limiet van 50 deelnemers gesteld hebben – de 50 eerste betalers zijn zeker van deelname; we zullen nadien evalueren of dit aantal in de toekomst behouden blijft of uitgebreid wordt.

Datum: zaterdag 11 augustus 2012
Afstand: 46 K
website: http://www.cmtrail.be
Alle info: info cmtrail.be

Micha Havreluk, Joggingclub Genk
GSM +32 476 888 246

Personal site: http://www.michavreluk.be
Athletics club site: http://www.joggingclubgenk.be
Marathon site: http://www.lpm-marathon.be
Criterium: http://www.haspengouw-challenge.be

Toevoeging redactie (Henri Thunnissen): Een terril is het Vlaams voor steenberg of stortberg van een steenkolenmijn. Steenkool die vanuit de mijn naar boven wordt gehaald, wordt door het te ‘wassen’ gescheiden van stenen en ander materiaal. Deze stenen worden gestort waardoor er een steenberg of mijnterril ontstaat. De terril van Waterschei is 165 meter hoog, met een hoogteverschil van 75 meter, de terril van Winterslag is 163 meter hoog met een hoogteverschil van 78 meter. Dat levert over de 46 km in totaal 612 klimmeters op, in 8 pittige klimmetjes. De laatste ronde(n) ga je dat zeker voelen! Een leuk idee om op dit terrein een ultraloop te organiseren.