TransAlpineRun 2012

De TransAlpineRun is alweer over de helft. In de Mixed klasse lopen Anne Kirschemann en Adriaan van den Eelaart op de achtste plaats.

Vandaag (woensdag 5 september) is de TransAlpineRun (TAR) alweer over de helft. Na de problemen door de slechte weersomstandigheden met de UTMB werd ook bij de TAR gevreesd voor problemen als verkorte routes en afgelasting. Maar hoewel de omstandigheden zwaar zijn en er mede daardoor de nodige uitvallers zijn, verloopt de TAR goed. De TAR is een etappeloop van het Duitse Ruhpolding via Oostenrijk naar het Italiaanse Sexten. De afstand is dit jaar 320 km met 15.000 hoogtemeters+. Er zijn verschillende etappes langer dan een marathon, maar juist ook de korte etappes zijn niet te onderschatten. Er wordt gelopen in duo’s, in verschillende klassen. Er stonden 15 Nederlanders en 11 Belgen aan de start, in 7 Nederlandse teams en 5 Belgische teams.

Het Belgische team Hillclimbers EastBelgium bestaande uit Pascal Langer en Stephan Peters liep de eerste 3 dagen sterk en stond op de zestiende plek in de Mannen klasse en een-en-dertigste in totaal. In de vierde etappe viel Sthepan Peters helaas uit. Het Nederlandse team Plan-B bestaande uit Anne Kirschemann en Adriaan van den Eelaart staat na 5 etappes op de achtste plaats bij de Mixed teams en kan nog omhoog kijken. Na 4 etappes zijn er ruim 100 uitvallers, waaronder de nodige Belgische en Nederlandse lopers. Lopers van wie hun loopmaat is uitgevallen mogen doorlopen en worden dan apart geklasseerd.

De uitslagen zijn te vinden op http://services.datasport.com/2012/lauf/transalpine/ Op de website van de organisatie staat ook veel informatie http://www.transalpine-run.com Edwin Castelein loopt samen met Frans van Huizen als Team Runnersworld Arnhem en schrijft op zijn weblog dagelijks een verslag van de gelopen etappe, met links naar foto’s http://lekker-weg.com Uit zijn verslag van de vierde dag het volgende stukje:

“De etappe van vandaag vind ik geweldig. Wat een schitterende omgeving. Ik geniet met volle teugen en daar ben ik blij om. Vandaag krijg ik een wake-up call aan de start. Anne heeft mijn blog gelezen en verbaast zich over mijn geneuzel over tijden en kms. Stop nu eens met die getallen en ga genieten. En dat is precies wat ik vandaag ga doen. Als we zorgen dat we niet in de staartfile belanden is er tijd genoeg, zijn de limieten goed te doen en kunnen we ons ook meer op de omgeving richten.”

Henri Thunnissen