Spartathlon 2012, varia; Cudin, Prochaska en Renes starten niet

Links naar websites en twitter-accounts van een aantal Belgische en Nederlandse deelnemers, plus een link naar filmpjes over de Spartathlon. Het laatste nieuws over de Spartathlon is dat Ivan Cudin, Jan Prochaska en Jeroen Renes niet starten.

De Spartathlon start op vrijdag in Athene op een moment dat het in Athene zeer onrustig is. Iets waar de deelnemers die nu al in Athene zijn mee worden geconfronteerd. Stakingen en rellen hebben zo hun gevolgen. Laten we als hardloopliefhebbers hopen dat het voor het verloop van de Spartathlon geen consequenties heeft.

De Spartathlon is natuurlijk tijdens de wedstrijd ‘live’ te volgen op de website van de organisatie ( http://www.spartathlon.gr/ ) , maar ook op twitter. Hier wat twitter adressen van deelnemers die hun twitter speciaal voor de Spartathlon vrij toegankelijk hebben gemaakt:
Giel Joziasse https://twitter.com/gieljoziasse
Leonie van den Haak https://twitter.com/LeonievdHaak
Ritchie Limaheluw https://twitter.com/ritchielima
Richard van der Klis https://twitter.com/RichardvdKlis
Frank Dhondt https://twitter.com/dhondtf
De dochters van Giel zullen tijdens de Spartathlon op zijn twitter regelmatig een update geven van hoe de Spartathlon voor hun vader verloopt. Een aantal anderen zie ik er wel voor aan om regelmatig zelf een update te geven. Ook op de twitter van Ultraplatform https://twitter.com/UltraPlatform zal regelmatig nieuws over de Spartathlon komen te staan. Het is nu al leuk om de twitter berichten te bekijken om een indruk te krijgen van hoe de deelnemers zich voorbereiden op de Spartathlon.

Een aantal lopers heeft natuurlijk ook een eigen website:
Leonie van den Haak http://www.giventofly.nl
Ritchie Limaheluw http://infiniterunning.nl
Richard van der Klis http://vanderklis.punt.nl
Wilma Dierx http://loopje.home.xs4all.nl/hg/blogjes/Wilma_.html en een speciaal blog over de Spartathlon avonturen van Wilma en Erwin http://loopje.home.xs4all.nl/hg/blogjes/Sparta.html
Ludo DePoortere http://ludo-depoortere.skynetblogs.be (bijgewerkt tot BK 24 uur)
Frank Dhondt http://franklyrunner.blogspot.nl

Een leuke documentaire met beelden van eerste Spartathlons van 1982 en 1983 is te vinden op http://www.youtube.com/watch?v=Cq8hjFq-UAM&feature=em-share_video_user
Ik kreeg deze link via William Verdonck, een van die lopers wiens naam verbonden is aan de Spartathlon. Op de You Tube bladzijde waarnaar je verwezen wordt staan rechts een aantal links naar andere filmpjes over de Spartathlon, met o.a. de film van Lieven Pieters. In de film van de sympathieke Lieven is te zien hoe belangrijk een goed begeleidingsteam is. Mooie beelden ook over het zware laatste stuk.

Ivan Cudin, de winnaar van de afgelopen 2 edities, gaat niet van start. Cudin heeft last van een blessure, waarschijnlijk opgelopen tijdens het WK 24 uur in Katowice. Jan Prochaska, de nummer 3 van 2010 en daarmee een van de kanshebbers op een podiumplaats heeft zich afgemeld. Ook Jeroen Renes zal niet van start gaan. Jeroen is ziek geworden. Heel jammer want hij leek in grote vorm te zijn met kansen op een tijd van rond de 30 uur.

Henri Thunnissen

NB. De directe link naar Twitter adressen werkt niet op Ultraned, maar als je de adressen copieert werkt het wel.