UltraRun van Gieten 50 kilometer zaterdag 18 mei 2013

Op 18 mei 2013 wordt voor de derde keer de UltraRun van Gieten georganiseerd. Wordt in 2013 de kaap van 50 deeelnemers gepasseerd?

De derde editie van de ultraRun van Gieten 50 kilometer – een onderdeel van de Marathon & Ultracup 2013 – wordt gehouden op zaterdag 18 mei 2013, de zaterdag voor Pinksteren. Het loopfestijn op de flanken van de Drentse Hondsrug wordt georganiseerd door het comité Run van Gieten. De try-out in 2011 bracht twaalf deelnemers op de been, in 2012 stonden 44 namen van op de startlijst. Ralf Preibisch werd uiteindelijk als winnaar gehuldigd. De Belgische mannetjesputters Johan Watthy en Wouter DeCock sleepten de tweede en de derde prijs in de wacht. De insteek is om in 2013 de grens van 50 deelnemers te passeren.

De UltraRun van Gieten 50 kilometer is een landschapsloop met twee rondes van 25 kilometer. In vergelijking tot 2012 wordt het parcours enigszins aangepast, zodat het niet meer nodig is om de N378 over te steken. Het startschot klinkt om 12.00 uur op de brink in Gieten. De atleten moeten binnen zeven uur de finishmat passeren. Meedoen aan de ultraRun van Gieten 50 kilometer kost vijftien euro. De voorinschrijving gaat 1 februari van start. Het rekeningnummer is Rabobank 124703143 voor Nederlandse atleten, voor buitenlandse atleten iban NL 17 RABO 0124703143.
Aanmelden op de dag zelf kost 20 euro.

Onderweg zijn om de vijf kilometer verzorgingsposten ingericht. Enkele motorrijders en enkele fietsers houden bovendien een oogje in het zeil tijdens de krachtsinspanning. Op het parcours rijdt eveneens een bestelbusje met proviand. ‘Aan boord’ zijn ook medewerkers van het Rode Kruis.

Omkleden en na afloop douchen kan in de Molenzaal van Hotel Braams, tegenover start en finish. Vanzelfsprekend is gelegenheid om waardevolle spulletjes als onder meer portemonnees, paspoorten en autosleutels af te geven. In de directe omgeving van Hotel Braams is meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid.

Om 11.30 uur vindt onder het genot van een kopje koffie in de Molenzaal een briefing plaats. Deelnemers kunnen ‘winkelen bij de marktkraam’ en ze krijgen dan ook het startnummer met voornaam uitgereikt. Vooralsnog wordt gelopen zonder ChampionChip. Mocht in opmaat naar de ultrarun alsnog een ander besluit worden genomen, dan zorgt de organisatie voor een chip.

Alle deelnemers krijgen een medaille. Voor de snelste atleten staan bekers en pakketten met Drentse lekkernij klaar en niet te vergeten: een stevige handdruk van de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze. De huldiging is om 17.00 uur.

De ultraRun van Gieten 50 kilometer is een onderdeel van een omvangrijk programma met veel ‘reuring’ op de brink. In 2012 liepen zich 1044 (!) hardlopers de longen uit het lijf. Van peuters van drie jaar tot zeventig plussers. De ultrarunners vertrekken om 12.00 uur met opzwepende muziek en worden met een ovationeel applaus verwelkomd. Vooral tussen 16.00 en 17.00 uur – het moment dat de meeste ultrarunners de klus geklaard hebben – staat het publiek rijendik opgesteld.

U wilt meer informatie over de derde editie van de ultraRun van Gieten 50 kilometer op zaterdag 18 mei 2013? Kijk op de website http://www.runvangieten.nl of stuur een mail naar paul@runvangieten.nl

Run van Gieten is verkozen tot het op één na leukste hardloopfestijn van de provincie Drenthe.
Run van Gieten is opgenomen in het boekje ‘100 leukste lopen in Nederland’.

Graag tot ziens in Gieten!

Paul Abrahams
perschef Run van gieten