Het einde van de 24 uur nadert (update)

Er liggen een kleine 3 uur voor de boeg, moeilijke uren voor de meesten. Wilma Dierx lijkt een nieuwe Nederlandse bestprestatie bij de vrouwen te gaan neerzetten.

In de nacht heeft Jon Olsen een grote voorsprong genomen. Met nog 3 uur te gaan heeft hij zo’n 10 km voorsprong dus zal er net als vorig jaar een Amerikaan gaan winnen. Over wedstrijdmentaliteit en pieken op het juiste moment gesproken… Olsen is natuurlijk een goede loper en met zijn PR van 255,129 wel een van de podiumkandidaten, maar met een prestatie achter in de 260 km gaat hij zich sterk verbeteren. Olsen liep vorig jaar een tijd van 6.48.52 bij het WK 100 km in Seregno, daar goed voor de zevende plaats. De strijd om de tweede plaats gaat spannend worden met Anatoly Kruglikov, John Dennis, Florian Reus en Toshiro Naraki als voornaamste kandidaten. Bij de vrouwen is de wel erg snel gestarte Mikie Sakane teruggevallen. De leiding is nu stevig in handen van haar landgenote Mami Kudo, die ook nog zicht heeft op het Wereldrecord outdoor. Tweede ligt de sterk lopende Sabrina Little. Haar naam leverde wat verwarring op, maar het blijkt te gaan om Sabrina Moran een bekende loopster met een PR van 238,021 km. Derde (Suzanna Bon) en vierde (Traci Bon) zijn ook Amerikaansen, dus Amerika gaat bij de vrouwen de wereldtitel pakken bij de landenploegen.

Jeroen Renes heeft een goede nacht gehad en gaat een prima prestatie neerzetten. Van hem werd in kleine kring een prestatie van 230 verwacht. Met nog 3 uur te gaan loopt hij op een schema van achterin de 230 km. Hij lijkt samen op te lopen met Peter Palmans op plek 24/25 bij het WK. Voor beiden wordt het een dik PR. Robert Boersma heeft iets terrein moeten inleveren, maar is wel bezig om een goede 24 uur te lopen van achter in de 220 km en daarmee de B-limiet. Wilma Dierx ligt elfde in het WK en vierde in het EK. Als ze blijft doorlopen gaat ze een nieuwe Nederlandse bestprestatie op de 24 uur neerzetten. Na 21.04.45 uur had ze er 199,015 km opzitten. Luc de Jaeger-Braet is opgeklommen naar plek 48 en lijkt op weg naar een afstand van 220 km. Peter van Wijngaarden ligt een ronde achter Luc. Op Texel heb ik als begeleidend fietser meegemaakt hoe mentaal sterk Peter van Wijngaarden is. Opgeven staat niet in zijn boekje, ook als het wat minder gaat bikkelt hij door. Rut Zoutman maakt zijn uitverkiezing voor de Nederlandse ploeg helemaal waar met een sterke 24 uur en dat moet ook gezegd worden van Andy Roodenburg. Beiden gaan hun PR stevig aanscherpen. Dat van Rut (212,780 km Apeldoorn) stamt uit 1994! Johan Bogaert en Nitish Zuidema lijken de 200 km allebei net te gaan halen. Waar ik in het vorige artikel meldde dat Mieke Hekkers waarschijnlijk gestopt was, blijkt dat gelukkig niet het geval te zijn geweest. Mieke is na een lange pauze doorgegaan en strijdt nu met de verrassend sterk lopende Esther Devilee om de tweede plaats bij het NK. Beiden gaan in ieder geval heel ruim de C-limiet van 180 km halen. Bij de mannen blijft David van Mil sterk lopen. Hij ligt derde in het NK en gaat een eind boven de 220 km lopen en daarmee de B-limiet.

Voor de volledigheid nog even de links naar de diverse tussen uitslagen:
WK: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2013/may/11/steenbergen/live/WK_TusTot.html
EK: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2013/may/11/steenbergen/live/EK_TusTot.html
NK: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2013/may/11/steenbergen/live/NK_TusTot.html
Open Wedstrijd: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2013/may/11/steenbergen/live/Open_TusTot.html

Henri Thunnissen

Updates:

– Robert Boersma heeft het moeilijk, is gestopt of neemt een wat langere rustpauze. Hij heeft een afstand van ruim 203 km gelopen. David van Mil is hem voorbij en loopt nu op de tweede plaats bij het NK.

– Wilma Dierx had na 22.23.27 een afstand van 210,586 km. Die Nederlandse bestprestatie gaat ze dik halen! Wilma ligt nog vierde in het EK, maar de top-5 ligt dichtbij elkaar. Een podiumplaats bij het EK zou een mooie beloning zijn voor deze goede 24 uur!

– Jon Olsen lijkt over de 270 te gaan komen. Zijn landgenoot John Dennis ligt nu tweede en Florian Reus derde.