Op weg naar Nemea

Jan Albert Lantink lijkt goed door deze voor hem belangrijke etappe Corinth-Nemea te komen. Hij consolideert zijn voorsprong van rond het half uur op Cudin en Oliveira. Mike Morton is uitgestapt. (update)

De doorkomst in Corinth leverde een te verwachten resultaat op met Lantink en Morton dicht bij elkaar, Cudin daar een half achter en Reus een klein uur. Cudin en Reus lopen vlakkere races als gekende 24 uurslopers. Na de doorkomst in Corinth nam Jan Albert meer voorsprong op Morton uit. Op checkpunt 24 op 88 km werd een voorsprong op Morton van 15 minuten gegeven. Een checkpunt later was dat 10 minuten, maar checkpunt 26 op 93 km was dat 18 minuten. Cudin kwam hier samen met Oliveira door met 31 minuten achterstand.

In zijn planning en voorbereiding op deze Spartathlon heeft Jan Albert veel aandacht besteed aan het deel van de Spartathlon tussen Corinth en Nemea. Op dit deel van het parcours ging het in het verleden nog wel eens fout, zoals in 2011. Als het hier goed gaat stijgen de kansen voor hem en zal zijn vertrouwen een boost krijgen. En het lijkt goed te gaan in dit stuk, want bij checkpunt 27 had Jan Albert een voorsprong van 20 minuten op Morton en van 32 minuten op Cudin die Oliveira heeft moeten laten gaan. Op checkpunt 28 op 100 km was de voorsprong van Jan Albert 23 minuten op Morton, 32 minuten op Oliveira, 33 minuten op Cudin en 35 minuten op Ricklefs. Jan Albert liep de eerste 100 km in een tijd van net binnen de 8 uur. Jan Albert is inmiddels al voorbij post 30 op 106 km waar hij om 15.39 langskwam. Zijn voorsprong op Morton gaat richting het half uur. De bedreiging op zijn koppositie lijkt niet meer van Morton te komen. Op twitter las ik een bericht dat Morton last van een blessure heeft. Op post 29 kwamen Oliveira en Cudin als gedeeld tweede langs met 31 minuten achterstand, op een minuutje gevolgd door Morton en Ricklefs. Verrassend, maar of Oliveira en Ricklefs mee kunnen blijven lopen in de kop van het klassement is maar de vraag. Dat geldt natuurlijk ook voor Morton.

Bij checkpunt 30 op 106 km kwam Oliveira met 28 minuten achterstand op Lantink langs, Cudin met 29 minuten en Ricklefs met 30 minuten. Morton is voor dit punt uitgestapt, ik kreeg de bevestiging van de begeleiders van Jan Albert. Als vijfde kwam hier de Griek Stergios Anastasiadis langs met een achterstand van 1 uur en 2 minuten. Op post 31 lag Oliveira tweede op 32 minuten achter Jan Albert en Cudin derde op 35 minuten. Jan Albert kwam om 16.17 bij post 32 langs op 113 km. Zijn tempo is wat gezakt en ligt nog maar iets boven de 11 per uur. Op post 32 was de achterstand van Oliveira 28 minuten, van Cudin 33 minuten en van Ricklefs 37 minuten. Inmiddels is Lantink post 33 voorbij en lijkt daarmee het voor hem lastige deel tussen Corinth en Nemea goed door te komen. Zijn voorsprong op Cudin en Oliveira weet hij op een half uur te houden. Hoe betrouwbaar de opgegeven tijden zijn is maar de vraag. Maar het ziet er goed uit, in Nemea krijgen we weer een goed overzicht van alle prestaties.

Van facebook het volgende twitter bericht: Morton stepped out.. Twitter feeds shows he had to avoid a dog and stepped in a ditch and injured his hip. Tried to overcome the pain for 4 hours, but had to stop ..

Henri Thunnissen