Stormachtige Texel Trail

Winst voor Carola Schot en Konrad Pietrzak op de 50 km trail. Met link naar de uitslagen.

Ondanks storm waarschuwingen ging de Texel Trail gewoon door. Op de website stond te lezen: “De weersverwachting morgen is zuid-zuidwesterstorm kracht 9 met uitschieters 11. De temperatuur is relatief mild en er valt (nagenoeg) geen neerslag. De TexelTrail wordt niet van tevoren afgelast. Wel behoudt de wedstrijdleiding het recht om, vanwege de veiligheid van de deelnemers, de TexelTrail tussentijds stil te leggen. Vanwege een gevaar voor vallende takken in het bos, is in overleg met Staatsbosbeheer besloten de route door het bos aan te passen.” Een moedig besluit van de organisatie. Het woei hard, heel hard maar uiteindelijk kon de wedstrijd gewoon helemaal uitgelopen worden. Er waren verschillende afstanden, 14,5, 25, 39,5 en 50 km.

De 50 km werd bij de mannen gewonnen door Konrad Pietrzak in een tijd van 4.21.00. Voor Konrad zijn debuut op de ultra-afstand. Hij bleef Robert Jan Eggens (4.25.49) en Wilard Rietberg (4.29.24) voor*. Maar Carola Schot, de winnares bij de vrouwen, bleef met haar tijd van 4.25.32 beide mannen voor en eindigde op een tweede plek in het Algemeen Klassement. Op Carola staat geen maat. Of het nu een 50 km, de Zestig van Texel of een 6 uur op de baan is, ze blinkt overal in uit. Ook de nummer 2 bij de vrouwen, Laetitia Ouillet liep een knappe Texel Trail met haar tijd van 4.30.42. Monika Hille (5.28.06) werd derde*.

De uitslagen van de Texel trail (14,5, 25, 39,5 en 50 km) zijn te vinden op http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2014021504150 Het betreft de voorlopige uitslagen. Op de website staat daarover het volgende: “De harde wind was niet alleen voor de deelnemers maar ook voor de jury heel lastig. Tranende ogen, wapperende papieren en veel deelnemers die een kortere afstand liepen dan ze van plan waren. Er zullen dus ongetwijfeld foutjes zijn geslopen in de uitslagenlijst.” Op de website van de organisatie http://www.texeltrail.nl/ staat een e-mail adres waar eventuele fouten gemeld kunnen worden.

*Dat er fouten in de uitslag zitten klopt. Het was Menno Komduur die tweede werd op de 50 km in een tijd van 4.22.23. Wilard Rietberg werd derde. Bij de vrouwen was het Jeannet Leppink-de Haan die tweede werd in 5.1.4.46 en Monika Hille die derde werd. Robert Jan Eggens en Laetitia Ouillet liepen de 39,5 km. Mogelijk wordt de uitslag nog verder aangepast.

Henri Thunnissen