Zes uur van Stein 9 maart 2014

Gino Casier en Bram van Rijswijk favorieten tijdens de 19e Meuleberg Recycling zes uren ultraloop op Zondag 9 Maart 2014 op nieuw Parcours !

De Stichting Ultraloop Stein organiseert wederom de jaarlijks 19e Meuleberg Recycling zes uren ultraloop op Zondag 9 Maart 2014 in en rondom het Steinerbos. De Start van de Meuleberg Recycling zes uren ultraloop zal zijn om 11:00 in het recreatieoord Steinerbos nabij de IVN en het einde om 17:00. Bij de heren zal de strijd gaan tussen de Belgen Gino Casier en Gert Mertens en de Nederlander Bram van Rijswijk. De favorieten bij de dames zijn Lydia Doornbos en Silvia Amodio uit Uruguay.

Het verkeersvrije parcours zal alleen over verharde wegen voeren, met als centraal punt het Recreatieoord Steinerbos nabij ingang Steinerbos nabij de Mauritsweg (Ericsson), het parcours is wederom op 8 Februari 2014 officieel opgemeten door Paul Peters Atletiekunie en bedraagt 2605,16 meter.

De Ultramarathon-atleten zullen vertrekken vanuit IVN in het Steinerbos dan richting Diependaalstraat en Dieterenstraat dan via het fietspad gelegen aan de bosrand van de Stadhouderslaan richting Mauritsweg te lopen om dan wederom terug te keren in het Steinerbos.

Dit jaar zal er ook voor de tweede keer een zes uurs Estafette Run gehouden worden, de strijd zal gaan tussen estafetteteams van Talent Team Unitas, Fysiotherapie Snijders(Stein), 2 teams van de Loopgroep Meers en Loopgroep Heerlen. Favoriet bij de Estafetteteams is Talent Team Unitas met Roel Wijmega, Mahadi Abdi Ali, Crifven en Deafvon Frenken en Maarten Plaum.

We hebben wederom van de IAAF het Bronzen Label 2014 toegekend gekregen en we doen weer mee aan de Benelux marathon en ultracup. Prijsuitreiking zal zijn om 18:30 in het Zalencentrum Kerensheide, de prijzen worden uitgereikt door wethouder van sportzaken dhr. Eef Janissen en de hoofdsponsor Wiel Speessen van Meuleberg Recycling.

Info en inschrijven van de 19e Meuleberg Recycling zes uren ultraloop en de 6e Rabo Jeugd Run kan via internet http://www.ultraloopstein.nl tot 1 maart.

Met vriendelijke groeten
Hoogachtend,

Voorzitter Stichting Ultraloop Stein

Han Frenken