Castricum Ultraloop – Willem Muetze 1300 marathons

Waar anderen na 100 of 200 marathons/ultralopen langzaam versleten raken, loopt Willem maar door en door. Vandaag loopt hij alweer nummer 1301….

De Bos, Duin & Strandloop, of Castricum Ultraloop, gaat door de prachtige bossen en duinen van het Noord Hollands Duinreservaat met schitterende panorama’s over duinen, zee en bloembollenvelden. Met een beetje geluk zijn er ontmoetingen met wilde dieren zoals paarden en Schotse-hooglanders. Het is niet alleen één van de mooiste, maar ook één van de zwaarste tochten van Nederland. En er moest natuurlijk gepeild en gecontroleerd worden voordat het peloton kanjers op zaterdagochtend 12 april van start kon. De LAT heeft de 40 km en 60 km gepeild dus Willem Muetze moest voor de marathonlopers een extra aanloop lus peilen van 3 km en de eerste 40 km controleren op de vrijdag er voor. Omdat ik voor mijn marathonpensioen nog een dagje met Willem wilde optrekken en Willem bij het voorwerk wat gezelschap kon gebruiken ben ik op vrijdag met Willem gaan voorlopen en peilen waarbij wij een groot deel vergezeld werden door Bosbaan Marathon veteraan Alex Wijsman en snelwandel-icoon Jan de Jonge, beiden lid van de Lange Afstand Tippelaars. Het peilen van de eerste lus en de controle van de 40 km koste wat extra tijd, en het maken van een paar honderd foto’s ook, maar genieten zonder tijdsdruk is verplicht bij Willem en dat hebben we volop gedaan op deze zonovergoten dag in de natuur op zijn best. Annemarie en Carry beloonden ons na afloop met een koningsmaal in het mobile hoofdkwartier van de Funrunner. Het fotoverslag van ons voorloop werk spreekt voor zich en vind je hier: http://engelenburgmarathon.com/?page_id=2627

De zondag na Castricum begon Willem aan een negendaags avontuur in Duitsland en hij is net over de finish gekomen van de derde etappe, de Warendorf Marathon, en tevens zijn 1300ste marathon. Willem van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Wil je Willem ook feliciteren stuur hem dan een mailtje: funrunner2 @home.nl

Met sportieve groet, Francis Spoelstra.