Verslag 59km JKM strandrun 2014!

Rinus liep de JKM 60 km als laatste zware training voor de 24 uur van Steenbergen op 10/11 mei. Inclusief het wandelen/dribbelen wat bij de eindfase van een 24 uur kan horen

De afgelopen 2 weken veel en behoorlijk wat wedstrijd kilometers gemaakt met de zware 80km Limburg Zwaarste 2 weken geleden. En vorig weekend de 60km Castricum ultra met de dag erna de Marathon van Rotterdam. Dus je loopt tegen grenzen met als doel om de 24 uur van Steenbergen zo goed mogelijk te rennen over 3 weken! Kortom, de 59km JKM over het strand kan er ook wel bij, maar wel oppassen!

Ik haal Mo Dries op en bij de Noordpier is het reuze druk en gezellig. Helaas zie ik net te laat Esther Devilee voorbij komen. Daarna startnummers ophalen en kletsen en natuurlijk de wc opzoeken. Dan een woordje en de start van de halve JKM is begonnen.

Snel het strand op en zie in de verte de fabrieken van Tatasteel en daarna richting Wijk aan Zee waar mijn zwager zijn strandhuisje aan het klaar maken is en ik help even mee met graven enzo. Daardoor kom ik als laatste bij de verzorging in Castricum aan en besluit iets te gaan versnellen met als plan om na de dijk van Petten nog sneller te gaan om op het eind het zwaarder te maken zodat je op het laatste stuk de 24 uur na gaat doen: met afwisseling van wandelen en dribbelen.

Ik haal wat lopers in en kom ook Esther tegen. Ze heeft het mega zwaar op haar 125km run! Petje af hoor. Ik klets soms met lopers. Dan het lange stuk dijk van Petten en we zitten op de helft. De dijk gaat redelijk maar komt geen eind aan. Ik baal een beetje, waar is het eind? Dan de verzorging en ik neem wat brood en energiedrank. De opstart is lastig en Rob en Mo komen voorbij en ik volg ze op afstand op het strand van Petten. Dan ga ik versnellen en ga richting de 5:30 km/minuut. Ik haal nu veel lopers in….Dan een lang stuk vooruit met geen lopers en dat is jammer. Wel toeristen en het jasje gaat uit, mouwen opstropen en gaan… .De verzorging bij Groote Keeten is nog wel ver weg en ik heb dorst en drink mijn eigen drinken op. Helaas gaat de wind tegen draaien en het gaat moeizamer.

Gelukkig, daar is de verzorgingspost en nu nog 14km te gaan. Ik start weer op en na een km pijn in de knie en wat is dit? Ik wandel wat en probeer weer en nog steeds een pijn en wat nu? De tegenwind gaat krachtiger waaien en ik besluit te wandelen. Na een km staat het vast: ik blijf wandelen naar de finish en wil niet 3 weken voor de 24 uur een blessure oplopen.

Na een tijdje komen lopers voorbij en ik maak wat praatjes en train het snel wandelen wat ook nodig is voor een 24 uur. Dan de dijk van Den Helder en daar dribbel ik een stuk, maar de knie is voelbaar en ik ga al wandelend naar de finish. Een warm welkom en natuurlijk blij met de 6:47 uur en in mijn beleving verstandig ondanks het wandelen!!!
Dan een erg warme douche, en eten van de organisatie. Ik mag mee rijden met Jean-Antoin van de Rijzen en vrouwlief en ben superblij daarmee.

Kort en bondig: het strand blijft super en we hadden best wel mooi weer onderweg en mooie omstandigheden. Laatste 15km behoorlijk wind tegen en ondanks het wandelen ben ik een keer verstandig en op de grens gebleven van het kunnen. Ik heb genoten en organisatie en lopers bedankt voor dit vakantiedagje uit. Voor mij nu afbouwen richting de 24 uur.

Rinus van der Wal
(rinusrunning <> gmail.com)

Foto’s op: https://picasaweb.google.com/109624242763518163723/59kmJKMStrandrun19April2014#
Facebook: https://www.facebook.com/rinus.running
Website: http://www.rinusrunning.nl