IAU Newsletter

Enkele feitjes en mededelingen uit de IAU Newsletter van juni 2001.

In de newsletter stond veel leesstof, zoals een uitgebreid artikel over Donald Ritchie, die in de IAU Hall of Fame werd opgenomen tijdens het IAU congres van Winschoten afgelopen jaar. daarnaast veel wedstrijdverslagen en uitslagen van belangrijke wedstrijden uit alle delen van de wereld.

Niet onbelangrijk zijn echter de diverse mededelingen. De Nederlandse organisaties van de 24 uur, Uden en Apeldoorn, werden nog eens geroemd door Malcolm Campbell, de voorzitter van de IAU. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze organisaties op het “lijstje” staan van de komende jaren. Dat lijstje ziet er voor voorlopig als volgt uit:

2002 EK in Noorwegen; juiste datum is nog niet bekend. Per Lind heeft de aanvraag ingediend, en hem kennende weten we dat hij dan ook met een perfecte wedstrijd zal komen. De knopen hierover zullen echter pas in Cleder eind augustus worden doorgehakt. Wie staat te popelen voor meer informatie:
Per Lind, Elling M. Solheimsvei, 3515 Honefoss, Noorwegen.

2003 EK in Apeldoorn, dus traditioneel de Vrijdag en Zaterdag na hemelvaart.

2004 WC in Uden. Met WC wordt World Challenge bedoeld. De afgelopen twee kampioenschappen (Uden en Apeldoorn) hebben de standaard van de EK’s 24 uur dermate verhoogd, dat de IAU het tijd vindt zich sterk te maken voor een IAAF World Challenge; niet meer dan terecht dat de eerste editie dan aan een Nederlandse organisatie wordt toegewezen. Mocht dit echter niet rond zijn voor die tijd, dan organiseert Uden in dit jaar het EK.

Het ligt dan overigens voor de hand dat in de jaren daarop ook Apeldoorn nog eens in aanmerking kan komen voor een WC, want ook Apeldoorn heeft aan deze ontwikkelingen een belangrijke bijdrage geleverd.

Verder zal er in september 2001 in Verona een individueel Europees kampioenschap 24 uur baanloop plaats vinden. Invitaties voor deze wedstrijd zullen binnenkort verstuurd worden door de FIDAL, de Italiaanse atletiekbond.

Wat de 100 kilometer betreft, heeft Winschoten zich kandidaat gesteld voor het EK 100 kilometer in 2002 en de World Challenge 100 km in 2004. Voor de World Challenge 100 kilometer in 2006 heeft het Britse Cheltenham zich kandidaat gesteld; waarschijnlijk ergens half mei.

Wie de IAU Newsletter elk kwartaal wil ontvangen:

Kosten per jaar: £10.00 voor Europa en £15.00 voor de rest van de wereld. Adresgegevens van de abonnee samen met een cheque in Pond Sterlings sturen aan:
Malcolm Campbell
“Beyond the Marathon”
16 Dudley Road
Grantham. Lincs. NG 31 9AA
Verenigd Koninkrijk

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl