50 km Trailrun Wezep

Els Annegarn liep in de Trailrun Wezep haar 250e marathon/ultraloop, voor haar de mooiste in eigen land.

Ergens in de buurt van Zwolle liggen Wezep en Heerde en daar liggen heel veel bossen waar een trail georganiseerd was, en wat voor een trail. Goed georganiseerd, prima bepijling met bordjes en lintjes, betrokken vrijwilligers op de posten en wat een prachtig parcours.

We zagen bossen, weiden, paarden, lammetjes, we hoorden een specht kloppen, liepen over de heide met de meest mooie uitzichten op de bossen rondom. Natuurlijk waren er zandbergen en kuilen waar we haarfijn door gestuurd werden, we zijn alle heuveltjes op en af geweest, prachtige single roads, soms zigzaggen om droge voeten te houden, kortom alles wat een trail behoort te zijn.

Erg leuk om een handdoek met je naam erop te krijgen. Dit was mijn 250ste marathon/ultra en met stip de mooiste en dat in eigen land! Paul, bedankt voor je gezelschap en veel succes met de Comrades! Jan Boogaard en alle vrijwilligers, hartelijk dank en tot de volgende trail daar in dat schitterende stukje Nederland.

Els Annegarn

Toevoeging redactie (Henri Thunnissen):

Op 27 september staat de Trailrun van Wezep weer op het programma. De uitslagen van 3 mei staan op de website http://trailrunwezep.nl/trail-uitslagen/. Kijk voor aanvullende informatie op de Facebook pagina: https://www.facebook.com/TrailrunWezep

Els Annegarn liep haar eerste marathon in 1998 in Amsterdam, maar het duurde een aantal jaren voordat het loopvirus haar echt te pakken kreeg. In 2004 liep ze voor het eerst 10 marathons in een jaar. Haar PR op de marathon staat op 3.34.30, een tijd die ze in 2010 liep bij de Gran Canaria Marathon. Els mag haar lopen graag combineren met een korte vakantie. Naast het sportieve element, een stukje van de cultuur van een land ervaren. Haar eerste ultraloop deed ze eind 2004 bij de 6 uursloop op de baan in Heerde. In 2010 deed Els voor het eerst aan een langere ultraloop mee. Ze startte toen met de halve JKM uit om vervolgens later dat jaar mee te lopen in de Ardense trail La Piste des Sangliers van ca. 115 km. In 2010 verraste ze in Frankrijk met haar overwinning in de 100 km du Spiridon Catalan. In 2012 werd Els Wereldkampioene bij de WMA 100 km in Seregno in haar leeftijdsklasse W55. Dat Els er nog steeds zin in heeft blijkt wel uit het feit dat de Trailrun in Wezep alweer haar tiende marathon/ultraloop van 2014 was. Naast een aantal marathons liep Els dit jaar de 100 km van Calella in Spanje waar ze eerste vrouw werd. Een overzichtje van de prestaties van Els staat op de website van vriend Micha Havreluk: http://www.michavreluk.be/pages/elsiprestaties.html