Verslag van de Zes uur van de Haarlemmermeer

UltraNedredacteur Rob van den Hoek doet verslag van één van de best georganiseerde zesuurlopen van Nederland.

Zaterdag was het zover, eindelijk de langverwachte Zes uur van de Haarlemmermeer. We hebben de laatste tijd regelmatig mailtjes ontvangen van organisator Jos de Krijger en vol verwachting vertrok ik naar de Cruquius. Wat een perfect georganiseerde wedstrijd!

Ik had het idee dat over alles was nagedacht en de lopers zijn behoorlijk in de watten gelegd. Het weer was, zoals zo vaak in Nederland, erg onbestendig. Gelukkig hebben we het droog gehouden. Het parcours was een mooi geasfalteerde ronde, dat totaal niet verveelde, van iets minder dan 1260 meter en de rondetelling was wederom in handen van Ton Smeets en zijn vriendin Wilma Pauptit. Ze werden deze keer bijgestaan door een grote groep vrijwilligers.

Bij de wedstrijd was zowel bij de mannen als bij de vrouwen snel duidelijk wie de grote kanshebbers zouden zijn. Inge van Oijen heeft met 68,309 km overduidelijk bij de vrouwen gewonnen en zat lange tijd boven het nationale record van Ria Buiten (70,145 km). De debuterende Inge werd in het overall klassement vierde, we zullen nog veel horen van deze dame. Tom Hendriks heeft zijn supervorm nog steeds en was overduidelijk de beste van de mannen. Tom heeft in zijn thuiswedstrijd een mooie afstand van 76,778 km gelopen. Mijn loopmaat Henry Okkersen heeft bij de categorie M55 gewonnen met 66,148 km. Hij werd met dit pr zevende in de overall strijd, gefeliciteerd Henry. Volgende week lopen we samen de Guldensporenmarathon van Kortrijk naar Brugge, een aanrader.

De meeste Nederlandse ultralopers waren van de partij en de grote afwezige was Edward de Ruiter. Hij had aangekondigd te zullen komen maar bleef weg. De Belgen zijn ook massaal weggebleven, alleen Rik Tijskens gaf acte de présence. Dan kunnen de Hollanders ook eens winnen 🙂 Verder was het een gezellige wedstrijd en ik heb ook met behoorlijk wat lopers gesproken. Eindelijk eens met Jan van de Erve kunnen praten over onder andere zijn ervaringen van zijn twaalfuursdebuut in Den Haag. Jaap Swart vertelde over zijn Sparthatlonplannen en was erg trots op zijn vrouw Marianne. Zij heeft laatst tijdens de twaalf uur van Den Haag ruim 98 kilometer gelopen. Simon Pols had een interessant verhaal over de Comrades marathon in Zuid Afrika en met Rob Froonhoff moest ik gewoon een aantal ronden flink bijpraten. Kortom een gezellige wedstrijd. Ik kreeg na ongeveer vier uur last van mijn rechterknie en heb toen besloten om na 48 km de strijd te staken en met een voldaan gevoel de douches op te zoeken.

Jos de Krijger (en kompanen) bedankt voor een schitterende wedstrijd, mooie cadeaus en verrassende kamerplanten en tot volgend jaar.

Rob van den Hoek – UltraNed.