Pfalzer Trail driedaagse

Hans Lems: “Verkeerd lopen was onmogelijk! Je snapt het al…….als dit expliciet gezegd wordt, dan wordt er verkeerd gelopen.”

Op donderdagochtend met de camper richting Wolfstein voor 3 dagen lopen. Wolfstein is een klein Duits stadje ongeveer 30 km onder Koblenz. We moesten ons ‘s avonds om 19.00 melden in de jeugdherberg voor de briefing. Er zou nog een Nederlander meedoen……Frits uit Zoetermeer. De rest van het peleton zou bestaan uit Duitse loopvrienden.

De camper had ik uit voorzorg maar beneden op de camping in Wolfstein laten staan omdat de jeugdherberg, zoals ik al vreesde, op een voor een camper onmogelijke plek stond. Op een heuvel met een weg van rond de 20 procent. De camping, gerund door een Nederlands stel, was prima. Zeer goed sanitair en niet te duur.

Tijdens de briefing hoorden wij dat de route die we zouden lopen een bestaande route zou zijn met af en toe een kleine aanpassing door de organisatie. Verkeerd lopen was onmogelijk! Je snapt het al…….als dit expliciet gezegd wordt, dan wordt er verkeerd gelopen. Zelfs onze Duitse loopvrienden hoorde je regelmatig roepen…..und jetzt???

Frits moest ( van zichzelf) 2 dagen vanaf de te snel bereikte finish weer een aantal km teruglopen om tot het goede aantal km te komen. Ikzelf heb ook een aantal km teveel gelopen. Duitse punktlichkeit; toch niet helemaal. Verder waren het, zeker de eerste 2 dagen, prachtige traildagen. Landschap zeer gevarieerd en flink heuvelachtig. Een mix van Belgische Ardennen en Luxemburg.

Vrijdag liepen we rond de 54 km, zaterdag rond de 46 km. Beide dagen 1 verzorgingspost; dus het was zaak om genoeg eten en drinken mee te nemen. De laatste loopdag, zondag , was een 22 km ingepland. Jammer genoeg, naar mijn mening, zo goed als vlak. Er waren genoeg lopers die dit na 2 dagen klimmen en klauteren een verademing vonden. De finish was in het centrum van Kusel. Daar stond de organisatie met een laatste verzorging en een medaille. Al met al een leuke 3 daagse, in een mooie loopomgeving. Een GPS zou wel handig zijn, als je tenminste geen extra km wil maken.

Groet,
Hans Lems