Het rondje Amsterdam komende zaterdag gaat door!!

Het rondje Amsterdam gaat ondanks de verwachte hitte wel door, zij het met wat aanpassingen. Er is nu keuze uit afstanden van 42,2, 50 en 60 km. Er is dag-inschrijving voor mensen die niet bang zijn voor on-Nederlandse temperaturen.

SV de Lat heeft woensdagmiddag besloten de wandeltocht van 60 km niet te laten doorgaan, in verband met de verwachte extreme hitte. De wandeltocht van 40 km gaat wel door. Omdat de hardloopeditie gebruik maakt van het parcours van de 60 km moesten er enkele aanpassingen aan het parcours worden aangebracht.

Daarbij is er door organisator Willem Mütze gekozen om de hardlopers de keuze te bieden uit de marathon, 50 km en 60 km.

De hardlooproute loopt als volgt: de hardlopers volgen de 40 km route van SV de Lat tot aan natuurgebied het Twiske, waar Willem met zijn eigen camper met verzorgingspost staat. Vanaf deze post lopen de deelnemers aan de marathon een ronde van 2,2 km zodat de marathon afstand wordt gehaald. Voor de deelnemers aan de 50 en 60 km is er een ronde van 10 km uitgezet die één of twee keer wordt gelopen. Het is een ronde door het mooie natuurgebied het Twiske, dus zeker geen straf. Lopers kunnen afhankelijk van de conditie, de warmte of een combinatie daarvan voor de marathon, 50 of 60 km kiezen. Iedereen is vrij om hier de keuze te maken.

De verzorgingsposten op de marathon staan op 11,2 km, 21,5 km, 25,5 km en 37 km. Voor de 50 km op 11,2 km, 21,5 km, 31 km en 43 km. Voor de 60 km op 11,2 km, 21,5 km, 31 km, 41 km en 53 km. De verzorgingsposten staan maximaal 12 km uit elkaar dus de deelnemers doen er verstandig aan om zelf drinken mee te hebben. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een race vest, camelbak of gordel met drinkflesjes. Bij de verzorgingsposten kan je je eigen watervoorraad aanvullen.

Organisator Willem hoopt de lopers/loopsters met deze opzet tegemoet te komen en daarmee toch een leuke dag te bezorgen. Het is niet meer een rondje rondom Amsterdam, maar wel ruim de helft, inclusief de mogelijkheid om het Twiske helemaal te bekijken. Zo heeft het warme weer ook zijn pluspunten. En misschien regent het wel …

Voor de mensen die ondanks het warme weer toch nog mee willen doen, er is dag-inschrijving. Zie voor alle details de website: http://www.funrunner.nl/

Namens Willem en Annemarie, iedereen die wil komen lopen is komende zaterdag van harte welkom!

Henri Thunnissen