Perfect jubileum 6 uur van de Haarlemmermeer, 27 juni 2015

De 15e editie van de 6 uur van de Haarlemmermeer was een groot succes. Een terugblik van de organisatie. En oh ja, noteer alvast de datum van de editie van volgend jaar in je (elektronische) agenda: 25 juni 2016.

Een nieuw Chipssysteem voor de tijdregistratie, een actieve nieuwe sponsor, al jaren dezelfde lage inschrijfkosten en nog steeds een prima locatie met een uitdagend parcours: de ingrediënten voor een succesvol 15-jarig jubileum waren volop aanwezig. Nu de deelnemersaantallen nog.

We hadden een aantal maatregelen getroffen om de estafettelopen aantrekkelijker te maken; een professionele PR-vrijwilligster, flyers, social media en de oproep van Henri op Ultraned in zijn note van 28 mei deden de rest. Eindelijk haalden we weer onze doelstelling van 50 solo-lopers: 53 lopers, yes! Het aantal estafetteteams veroorzaakte een gezellig drukte in de toch wel gigantische expo-hal: 20 teams, een redelijke verbetering ten opzichte van de 6 teams van vorig jaar. Uiteindelijk mochten we 157 lopers welkom heten, bijna een verdubbeling van vorig jaar.

Ondanks het warme weer werd er ook hard gelopen. Gert Mertens liet zich niet gek maken door de driest startende Johan Watthy en Frankie Leus. Gestaag liep hij op het schema van zijn parcoursrecord uit 2012 (83.636m). Uiteindelijk moest hij omwille van de warmte wat gas terug nemen en finishte hij met een respectabele 81.043m. Volgend jaar betalen we met een glimlach de prijs uit voor verbetering van het parcoursrecord. Snelste dame was Heidi Janssens met maar liefst 66.302m. Ook de prijs voor estafetteteams die de 100km slechten zullen we op termijn moeten uitbetalen; het lokale team Vroem 1 liep lang op schema en kwam tot 95.051m.

Meestal sluiten we de boeken met een klein positief of negatief resultaat. Vanmorgen maakte ik de balans van het jubileumjaar op en zag dat ik de penningmeester van AVH een goede bui kan bezorgen. Ideeën voor het verder upgraden van de 6 uur van de Haarlemmermmer worden reeds aangeleverd. Na de zomermaanden gaan we hiermee in september aan de slag. Het klinkt goed: 2e 6 uursloop van Nederland, maar 1e 6 uursloop van Nederland klinkt beter. Tijd om onze doelstellingen wat bij te stellen…

Zaterdag 25 juni 2016 organiseren we met plezier de 16e editie van de 6 uur van de Haarlemmermeer. We verwachten ook dan meer dan 50 ultralopers te ontvangen. Noteer de datum alvast in jullie agenda!

Met dank aan alle vrijwilligers en mijn mede-organisatieleden voor het mogelijk maken van weer een geslaagd evenement.

Met vriendelijke groet, Cor de Boer