Ultraloop Berg en Dal zaterdag 10 oktober

Komende zaterdag wordt in de omgeving van Nijmegen de 60 km lange Ultraloop Berg en Dal gelopen. Een aanrader. Ook dag-inschrijving mogelijk.

De 60 km in de mooie omgeving van Berg en Dal staat nu voor de negende keer op het programma. Je kan de ultraloop van Berg en Dal omschrijven als een trail met zo’n 850 hoogtemeters+. Een trail met voor sommige lopers/loopsters misschien wat veel asfalt, maar de loop is dan ook niet uitgezet als trail maar als wandeling.

De hardlopers van Willem Mütze zijn te gast bij wandelvereniging SV de Lat. De combinatie wandelen en hardlopen blijkt een goede te zijn. En voor SV de Lat zijn de extra inkomsten van de hardlopers welkom, want de vereniging is steeds meer geld kwijt aan vergunningen. Voordeel van deze samenwerking is dat de kosten van de ultraloop mooi laag liggen met 15 euro bij voorinschrijving. Voor 20 euro is inschrijving op de dag zelf mogelijk.

Het is echt een prachtige route waarbij je een deel van de bekende N70 route volgt en delen van het Pieterpad. Maar je komt ook over de Mookerheide en langs de schansen. Kortom echt een aanrader. Er staan al dik 65 mensen op de deelnemerslijst, maar er is nog genoeg plaats voor andere belangstellenden. Het lijkt zaterdag een koele en droge dag te worden, waarbij de langzamere deelnemers mogelijk nog het zonnetje te zien krijgen.

Voor meer informatie zie de website http://www.funrunner.nl

Henri Thunnissen