Eerste editie 3 Bruggen ultra een succes

Christian Bakker en Iris Vromans wonnen de eerste editie van de 3 Bruggen ultra.

Ultralopers Erik Kuijer en Bastiaan Winkelaar kwamen op het idee om een ultraloop te organiseren. Het werd een parcours van 65 km vanaf Kampen ruwweg rondom het Ketelmeer, over 3 grote bruggen. Een parcours dat ze zelf regelmatig als training doen. Vandaag zaterdag 28 november was de eerste editie waarbij de deelnemers konden kiezen om de tocht solo of als duo te lopen, dan wel solo de eerste etappe van 31 te doen. De aanmelding liep voor een eerste editie goed. De 3 Bruggen Ultra werd in samenwerking met AV Isala georganiseerd.

Het was Christian Bakker die de 65 km bij de mannen won in een tijd van 5.04.13. Een goede tijd gezien de lastige omstandigheden. De temperatuur viel niet tegen, maar er stond een stevige tegenwind. En met een parcours langs het Ketelmeer is tegenwind ook echt tegenwind. Je kan je nergens achter verschuilen. De strijd om de tweede plaats werd pas in de laatste kilometer beslist. Het was de rustig gestarte Martijn Schakelaar die in een echte eindsprint tweede werd in 5.13.04 voor Jan Muller in 5.13.05 en Jacques Wijfje in 5.13.08. Jacques was de pechvogel die op de tweede plaats lopend een stukje verkeerd liep en ook nog ten val kwam. Bijzonder was de deelname en finish van Gregor Stam, voormalig Europees Kampioen triathlon. Voor Gregor zijn eerste ultraloop. Iris Vromans was de enige vrouw die de 65 km uitliep in een tijd van 6.17.02. Iris liep recent op de baan in Deventer nog een tijd van 10.00.43 op de 100 km, een dik PR.

In totaal haalden 33 deelnemers de finish van de 65 km. De duoloop kende 8 finishende teams, waarvan het eerste team na 5.20.00 binnenkwam. De 31 km kende 5 finishers. Als ik de reacties op Facebook lees, was deze eerste editie geslaagd. Een tweede editie zal er dus wel gaan komen, noteer voorlopig maar 26 november 2016 in je agenda.

Info over de 3 Bruggen ultra is te vinden op de website http://www.3bruggenultra.nl/ de directe link naar de uitslagen is http://www.3bruggenultra.nl/?page_id=35

Henri Thunnissen