Marathon Amersfoort opent inschrijving

De marathon van Amersfoort op 5 juni 2016 kan zowel solo als in een team gelopen worden.

Het grootste hardloopevenement van de provincie Utrecht, de Marathon Amersfoort, vindt volgend jaar plaats op zondag 5 juni. Naar verwachting trekt het evenement ruim 5.500 deelnemers verdeeld over verschillende afstanden van 1.1 km tot en met de klassieke 42 kilometer. Vanaf dinsdag 1 december is het mogelijk om online in te schrijven en een startnummer te reserveren. Net als afgelopen editie worden deze bij de voorinschrijvers thuis bezorgd met de voornaam op het startnummer gedrukt.

Volgens de voorzitter van de organiserende Stichting Marathon Amersfoort, Jaco Uittenbogaard, blijkt elk jaar weer hoe sportief Amersfoort is. “Ik hoorde onlangs dat Amersfoorters meer dan gemiddeld de hardloopsport beoefenen! Wij willen daar een bijdrage aan leveren door een prachtige dag te organiseren met muziek en ander spektakel, en door in de maanden voorafgaand tal van activiteiten te organiseren. Iedereen moet kunnen meedoen. Kijk, als je bijvoorbeeld voetbalt of hockeyt, is een 5 kilometer toch een eitje?”

Aan het programma is in 2016 een nieuwe afstand toegevoegd, de estafette over 42 kilometer. Uittenbogaard: “De marathon van 42 kilometer heeft iets magisch. Om deze klassieke afstand bereikbaar te maken voor een grotere groep deelnemers is het volgend jaar ook mogelijk deze in teamverband af te leggen. Leuk voor bedrijven en bijvoorbeeld voor studententeams.”

Een ander nieuwtje is dat de organisatie met een nieuw uitslagenregistratie systeem gaat werken: MyLaps. “Het is een uitermate professioneel registratiesysteem dat ook wordt gebruikt bij de Marathon van Berlijn, de grootste marathon van Europa”, zegt Uittenbogaard. “MyLaps levert de deelnemers ook nog een interessante app voor de smartphone.”

Inschrijven voor de MiniMarathon en de 5K Schoolchallenge is voor leerlingen van het Amersfoortse basis- en voortgezet onderwijs gratis.

Voor info en inschrijving zie de website: http://www.marathonamersfoort.nl

Jaap Hengeveld