Ronde van Aruba 2016

Info over de ruim 73 km lange ronde van Aruba die op 13/14 mei wordt georganiseerd. Deze loop staat open voor solo lopers, duo’s en estafette teams.

In de nacht van vrijdag 13 mei op zaterdag 14 mei a.s. zal de 24ste Ronde van Aruba plaatsvinden. De Ronde van Aruba is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement over 73,5 km, dat wordt georganiseerd door de Marinierskazerne Savaneta(MSKSAV). Deelname staat open voor zowel militairen als niet militairen.

De Ronde van Aruba kan gelopen worden in de volgende categorieën:
• Individuele loper (1 categorie)
• Duo teams 2 x 18 km per loper in 3 categorieën:
• Duo Heren
• Duo Dames
• Duo Mix
• Estafette teams (4 lopers) 2 x 9 km per loper in 5 categorieën:
• Estafette A tot 120 jaar
• Estafette B van 120 tot 160 jaar
• Estafette C van 160 tot 200 jaar
• Estafette D van 200 en hoger
• Estafette Dames (alleen dames)

Leeftijden van de lopers worden bij elkaar opgeteld en de teams kunnen gemengd zijn met mannen, vrouwen, militairen en niet militairen.

Bij opgave van de teams dient u een indicatie van de eindtijd aan te geven. Deze indicatie is bepalend voor uw starttijd. Hiermee proberen we er naar te streven dat alle teams ongeveer op de zelfde tijd binnen komen.

Donderdag 12 mei zal er van 17.30 tot 18.45 uur een pasta maaltijd worden geserveerd in het bedrijfsrestaurant. Deze maaltijd is gratis, maar u dient wel aan te geven op het inschrijfformulier dat u gebruik gaat maken van deze maaltijd. Aansluitend aan de maaltijd zal er om 19.00 uur een wedstrijdbriefing plaatsvinden in de sportschool van de Marinierskazerne Savaneta.

Vrijdag 13 mei zal rond middernacht de start plaatsvinden op de Marinierskazerne Savaneta. De loper dient tijdens de wedstrijd gevolgd te worden door een terreinwagen, waarin, naast een chauffeur en/of coach van het team, de andere lopers van het team kunnen plaatsnemen. Ieder team dient zelf zorg te dragen voor de volgwagen. Militaire voertuigen van MSKSAV worden alleen ingezet voor ondersteuning van de Ronde van Aruba.

Zaterdag 14 mei zal er van 19.00 uur tot 23.00 uur een feestavond worden georganiseerd bij het Marine Watersport Centrum op de Marinierskazerne Savaneta, waar tevens om 20.00 uur de prijsuitreiking zal gaan plaatsvinden.

Inschrijven kunt u doen doormiddel van een inschrijfformulier. U kunt het inschrijfformulier downloaden via http://www.rondevanaruba.com of halen bij IBiSA en Bureau Sport MSKSAV. U kunt het inschrijfformulier inleveren bij IBiSA of Bureau Sport MSKSAV. U krijgt een stempel op het inschrijfformulier en een e-mail ter bevestiging dat u bent ingeschreven. Het inschrijfgeld bedraagt 40 florin per deelnemende loper.

Deelnemers van buiten Aruba kunnen het inschrijfformulier opsturen naar Bureausport.Savaneta@mindef.nl. Het inschrijfgeld kunt u inleveren op 12 mei om 18.00 uur bij Bureau Sport Savaneta.

De inschrijving sluit voor personeelsleden van MSKSAV op vrijdag 18 maart en voor overige deelnemers op vrijdag 6 mei 2016.

Voor vragen kunt u altijd terecht bij Bureau Sport en Recreatie Savaneta: 00297-5225143

Succes met de voorbereiding!!!