Winter en lente loopjes Willem Mütze, van Halfzwaar tot Zwaar

Op 13 februari en 19 maart de Halfzware, op 9 april de Bos-, Duin- en Strandloop en op 16 april de laatste editie van Limburgs Zware.

Komend weekend staat de eerste van de 2 Halfzware’s op het programma. Nee geen shag, maar een trailloop. Namelijk de helft van Limburgs Zwaarste. Op 13 februari staan de eerste 30 km van de 60 km op het programma plus het mooie rondje bij Epen. Voor die eerste Halfzware is er genoeg belangstelling, maar voor de tweede Halfzware op 19 maart kan Willem nog wel wat deelnemers gebruiken. Dan wordt de laatste 30 km van de 60 km gelopen plus het rondje bij Wijlre. Beide Halfzware’s starten in Vijlen bij boscafé ‘t Hijgend Hert. De route is niet uitgepijld, maar moet op GPS worden gelopen. Mensen zonder GPS kunnen met anderen meelopen. De eerste helft wordt in verband met de verzorging als groepsloop gelopen, de tweede helft is het tempo vrij. Bij de finish kan gedoucht worden. De kosten zijn 15 euro, inclusief een rijkelijke verzorging.

Op zaterdag 9 april staat de Bos- Duin- en Strandloop Castricum op het programma. Naast de ultraloop van 60 km, biedt Willem ook een marathon afstand aan met een ruime tijdslimiet van 9 uur. Ideaal voor de langzamere loper/loopster. Het is een prachtige tocht die in samenwerking met wandelvereniging SV de Lat wordt georganiseerd. Daardoor kan de inschrijfprijs laag worden gehouden met 17 euro bij voorinschrijving.

Op zaterdag 16 april staat de tiende en laatste Limburgs Zwaarste op het programma met afstanden van 60, 80 en 100 km. In 2011 werd die 100 km voor het eerst georganiseerd. Toen was die 100 km trail een primeur in Nederland. Het parcours is zeker pittig, hoewel steeds meer deelnemers de nodige trailervaring meenemen. De tijdslimieten zijn ruim, voor de 60 km 10 uur, voor de 80 km 13 uur en voor de 100 km 16 uur plus wat coulance. Daarmee zijn deze afstanden voor veel mensen haalbaar. Omdat het de laatste editie is mikt Willem op veel deelnemers, in ieder geval 200. De inschrijving is al mooi op gang gekomen met ruim 120 deelnemers. Traditiegetrouw kiezen de meeste mensen voor de 100 km. Op de 100 km kan je ervoor kiezen om na 70 km het rondje rond Wijlre niet te lopen. Je wordt dan geklasseerd op de 80 km. Ideaal als je een mindere dag hebt, tijd tekort komt voor de finish van de 100 km of gewoon besluit dat 80 km ook wel genoeg is. Limburgs Zwaarste is tenslotte een funloop. Het doel is dat je geniet van het lopen in een prachtig landschap. En natuurlijk van de 10 verzorgingsposten met een uitgebreid assortiment, met op een aantal posten zelfs verse Limburgse vlaai. Als je je voor 1 maart inschrijft krijg je een flinke korting op de inschrijfkosten. De inschrijfprijs is dan 25 euro voor de 60 km, 30 euro voor de 80 km en 35 euro voor de 100 km. Dat is inclusief een gepersonaliseerde herinnering.

Voor alle info over de loopjes van Willem Mütze zie zijn website: http://www.funrunner.nl/

Henri Thunnissen