21e DIRIX Internationale zes uren ultraloop op 6 maart

De zes uur van Stein staat op 6 maart voor alweer de 21e keer op het programma. Je kan voorinschrijven tot en met 1 maart. Er is geen dag-inschrijving.

De Stichting Ultraloop Stein organiseert op zondag 6 Maart 2016 in en rondom het Steinerbos voor de 21e keer de DIRIX Internationale zes uren ultraloop.

Bij de heren zijn Pascal van Norden en de Belg Gert Mertens favoriet voor de overwinning. Gert is een echte specialist op de 6 uur met al veel overwinningen met afstanden van boven de 80 km. Maar de 6 uur van Stein won Gert nog nooit. Vorig jaar werd hij tweede met een afstand van 82,536 km achter Pascal die met een afstand van 84,054 km won. Pascal leverde later dat jaar bij het WK 100 km in Winschoten een prima prestatie met zijn tijd van 6.58.07. Pascal en Gert krijgen concurrentie van de Belgen Gino Casier, coming man Vincent Meers, Patrick Vandebeek, Frankie Leus, Chris Dhooge, de Zweed Tobias Lundgren en de Deen Peter Paldan Sorensen. Peter Paldan Sorensen liep bij het WK 100 km van 2010 in Gibraltar een tijd van 7.04.40. De jaren daarna liep hij weinig, maar wie weet kan hij in Stein voor een verrassing zorgen. Tim Pleijte, Jo Schoonbroodt en Leo Martens zullen samen met Pascal in Stein de Nederlandse eer hoog houden.

Bij de vrouwen is de Belgische Mieke Dupont met haar PR van 76,501 km de grote favoriete. Ze krijgt concurrentie van haar landgenote Patricia Verschuere (PR 67,869 km 2015) en Lydia Doornbos. Lydia won vorig jaar de zes uur in Stein met een afstand van 68,312 km, voor haar een PR.

De Start van de zes uren ultraloop zal zijn om 11:00 in het recreatieoord Steinerbos. Het parcours is wederom op 18 Oktober 2015 officieel opgemeten door Paul Peters Atletiekunie en bedraagt 2518 meter. De IAU heeft de organisatie het Bronze Label toegekend.

De Ultramarathon-atleten zullen vertrekken vanuit het Steinerbos dan richting Diependaalstraat en Dieterenstraat dan via het fietspad gelegen aan de bosrand van de Stadhouderslaan richting Mauritsweg te lopen om dan terug te keren in het Steinerbos.

Dit jaar zal er ook voor de vierde keer een zes uurs Estafette Run gehouden worden. Voorafgaand aan de zes uurs ultraloop vindt wederom de 8e Rabo Jeugd Run plaats

Info over de 21e DIRIX Int zes uren ultraloop Stein, 8e Rabo Jeugd Run en de 2e ParketReus 5 en 10 km Toprun is te vinden via http://www.ultraloopstein.nl

Men kan zich voorinschrijven via http://www.kraftmanchronotiming.be
Voor-inschrijven is mogelijk tot en met 1 Maart. Er is geen dag-inschrijving.

Met vriendelijke groeten

Voorzitter Stichting Ultraloop Stein
Han Frenken