Endurance Day Zelzate 24, 12 en 6 uur afgelast

Door omstandigheden wordt de Endurance Day Zelzate met 6, 12 en 24 uur afgelast.

Op de Facebookpagina van Endurance Day Zelzate stond het volgende bericht:

“Bij deze moeten we meedelen dat Endurance Day Zelzate volledig moet geannuleerd worden. Er is een cruciaal technisch probleem naar boven gekomen, dat niet opgelost kan worden. Bijgevolg zijn we genoodzaakt om het volledig evenement af te gelasten. Alle ingeschreven lopers ontvangen hun inschrijvingsgeld integraal terug.”

De organisatie onder aanvoering van Kevin Simons heeft er de afgelopen maanden hard aan gewerkt om een goede wedstrijd neer te zetten. Helaas kwam er tegenslag op tegenslag. Zo kort voor de wedstrijd komt er een moment dat je een volgende tegenslag niet meer kan opvangen.

De organisatie lost het allemaal netjes op. Waar bij recente loopwedstrijden als de Afsluitdijkrun en de Via Belgica marathon de voorinschrijvers naar hun geld konden fluiten, wordt het inschrijfgeld bij deze wedstrijd netjes terugbetaald. Alle voor-ingeschreven lopers en loopsters worden hierover persoonlijk benaderd. Daarmee houdt de organisatie het vertrouwen van de Belgische en Nederlandse ultralopers. Bedenk dat ultralopers relatief makkelijk een alternatief kunnen uitkiezen in de overvolle wedstrijdkalender, maar dat de organisatie blijft zitten met de afhandeling van een geannuleerde wedstrijd, inclusief de nadelige financiƫle consequenties. Dat vraagt om begrip.

Henri Thunnissen