Veel belangstelling voor Berg en Dal

Zaterdag 8 oktober staat de 10e editie van de trail Berg en Dal op het programma. Een loop van Willem Mütze met naast de 60 km een marathon.

Komende zaterdag wordt voor alweer de tiende keer de trail Berg en Dal georganiseerd, met naast de reguliere 60 km ook weer een marathon. Voor de 60 km staan 78 mannen/vrouwen ingeschreven en voor de marathon 26. Bij elkaar 104 deelnemers. En dat kunnen er nog meer worden, want dit is een van die loopjes met dag-inschrijving. Voor 5 euro extra kan je op de dag zelf inschrijven, waarmee de kosten dan op 20 euro uitkomen. Nog steeds een bescheiden bedrag voor een trail met 5 verzorgingsposten.

Het parcours van Berg en Dal is afwisselend met ca. 850 hoogtemeters. Geen parcours voor hardcore trail liefhebbers, want hier en daar zijn er de nodige kilometers asfalt of bredere bospaden. Toch is het een erg leuk parcours door een verrassend mooi stukje Nederland. Bij Willem Mütze staat het genieten voorop, wat ook wel blijkt uit de tijdslimieten van 9 uur voor zowel de marathon als de 60 km. En dan krijg je als je onverhoopt iets te laat komt ook nog coulance van Willem.

Die coulance gaat Chris Hemstede niet nodig hebben. Deze marathonloper liep vorig jaar nog een marathon van 2.45 en is een goede trailloper. Willem gaat de finish van Chris niet meemaken want hij staat zelf altijd met een verzorgingsstand op het 32 km punt en wacht daar tot de laatste deelnemer langs is gekomen. Op de 60 km doen sterke mannen als Jan Muller en Dominique Pankow mee. Dominique loopt op 29 oktober in de Nederlandse ploeg bij het WK trail in Portugal. Maar bij Willem is de winnaar net zo welkom als de rode lantaarndrager. Ik kan het weten, want ik ben zelf 4 keer als laatste gefinisht in Berg en Dal. Zijn enthousiasme was er niet minder om. En het bier na afloop smaakte goed na een dagje genieten in de mooie natuur. Ik kan deze loop alleen maar van harte aanbevelen.

Voor informatie over de trail Berg en Dal zie de website: http://www.funrunner.nl/ Volgens de website is het maximum aantal deelnemers 100. De praktijk leert dat er altijd 10-15% van de deelnemers wegblijft. Je kan je nog aanmelden bij Willem en Annemarie met al je gegevens per mail amhosli(at)gmail.com Heb je vragen over een dag-inschrijving kan je hen ook mailen.

Henri Thunnissen