Inschrijving Spartathlon van 20 januari-20 februari

De inschrijving voor de Spartathlon is mogelijk in de periode van 20 januari-20 februari. Wil je een startplekje voor deze loop en heb je voldaan aan de eisen, schrijf je dan in.

De voorinschrijving voor de Spartathlon is open in de periode van 20 januari tot 20 februari. Zoals bekend gaat het niet meer zoals vroeger toen een snelle inschrijving je als loper bijna de zekerheid gaf om een startplekje te bemachtigen. Zeker als je meteen het verschuldigde inschrijfgeld betaalde. Sinds een aantal jaren is er een groep lopers/loopsters die meteen worden toegelaten op grond van een goede prestatie en een andere groep in de loting moet. Of je je nu op 20 januari of 18 februari inschrijft maakt niet uit. Maar zorg dat je je binnen de genoemde periode inschrijft.

Alle lopers/loopsters moet wel voldaan hebben aan een aantal kwalificatie-eisen, zoals bijvoorbeeld een 24 uur van minimaal 170 km (vrouwen) en 180 km (mannen) of een 100 km binnen de 10.30 uur (vrouwen) en 10.00 uur (mannen). Gezien de grote belangstelling voor de Spartathlon en de wens om een eerlijke inschrijfprocedure te maken, is het een hele lange lijst van kwalificatie-eisen en wedstrijden geworden. De groep lopers/loopsters die direct toegang krijgen moeten minimaal 20% beter hebben gepresteerd dan de kwalificatie-eis. Op een 24 uur is dat bijvoorbeeld > 204 km voor vrouwen en > 216 km bij mannen. Een compleet overzicht van de kwalificatie-eisen staat op de website van de organisatie: http://www.spartathlon.gr/en/registration-en.html

Iedereen die mee wil doen, doet er goed aan om de informatie op de website van de Spartathlon goed te lezen. Hou er rekening mee dat de kwalificatie-eisen regelmatig worden aangepast of aangescherpt. Iedereen die in de loting gaat, wensen wij als redactie van Ultraned veel geluk toe. We hopen natuurlijk weer op een mooie groep Belgische en Nederlandse lopers en loopsters die het avontuur van de Spartathlon aan mag gaan op 29-30 september.

Henri Thunnissen