Inschrijvingen lopen voor de Zes Uur van de Haarlemmermeer

De Zes uur van de Haarlemmermeer wordt georganiseerd op zaterdag 24 juni met dit jaar een nieuw parcours. Inschrijvingen van harte welkom. De voor-inschrijving loopt tot en met 21 juni.

Met een warme Sri Chinmoy run achter de rug en nog een krappe maand te gaan, liggen de inschrijvingen op schema. Inmiddels hebben we de aanmeldingen van de teams van de Belastingdienst weer binnen: sommigen doen al meer dan 10 jaar mee, waarvoor hulde. Ook AVH komt nog met teams om te proberen op het nieuwe parcours de eer te grijpen.

De locatie is dit jaar niet meer de EXPO, maar de atletiekaccommodatie van de AVH aan het Arnolduspark in Hoofddorp. Op de site van de AVH is het parcours te zien en staat alle informatie. In navolging van vorig jaar werken we wederom met een uitslag én een prijzenklassement: de uitslag is per categorie, zoals traditioneel was, maar de prijsuitreiking wordt weer gebaseerd op de puntentelling, met leeftijds- en geslachtscorrectie (mooi woord, maar zonder bijbedoelingen).

Het parcours is nieuw. We hanteren wel een parcoursrecord-prijs, maar eigenlijk is het een prijs voor het halen van een nieuwe evenement-record. Bij de mannen staat het record op naam van Gert Mertens met 83,636 km en bij de vrouwen op naam van Ida Verduin-Boone met 71,088 km. Het parcours is nog niet officieel opgemeten met een Jones Counter, dat komt wellicht na de evaluatie.

Dit jaar staat de Zes uur van de Haarlemmermeer gepland op zaterdag 24 juni. Naast de 6 uur solo en estafette (2-6 teamleden), zijn er lopen met een duur van 3 uur, 2 uur en 1 uur. Voor-inschrijving is mogelijk tot en met 21 juni. Er is dag-inschrijving mogelijk tegen een meerprijs. Informatie is te vinden op de nieuwe website voor de Zes Uur: http://6uur.avhaarlemmermeer.nl/

Ton Aker
Namens de organisatie