WK 24 uur is van start

Het WK 24 uur is om 13.00 uur Nederlandse tijd van start gegaan. Met de eerste doorkomst na 2 uur. Plus een voorstelrondje van de Nederlandse en Belgische deelnemers. Update: link naar stand na 4 en 7 uur.

Het WK 24 uur is om 13.00 uur van start gegaan. Bij de vrouwen was het deelnemersveld bij een WK nog nooit zo sterk met daarbij 3 vrouwen die in het afgelopen jaar een afstand van boven de 250 km liepen. Bij de manen is het deelnemersveld ook heel sterk zodat het een mooi kampioenschap lijkt te gaan worden. Zeker omdat het parcours van 1653 meter een snel parcours is met mooi glad asfalt. Daarbij lijken de weersomstandigheden heel gunstig. Het is vandaag licht zonnig met temperaturen tot maximaal 17-18 graden. In de nacht koelt het af tot 10 graden. Daarbij wordt er weinig tot geen regen verwacht.

Veerle Beernaert, Chris Dhooge, Luc de Jaeger-Braet, Jan Spitael en Patricia Verschuere komen namens België uit in het WK, met André Migneau als begeleider. Nederland wordt vertegenwoordigd door Arjan van den Berg, Wilma Dierx, Eduard Egelie, Mo Idrissi, Endymion Kasanardjo, Linda Voets, Iris Vromans, Rinus van der Wal, Peter van Wijngaarden en Nitish Zuidema, met Lennart Berkman, Jan Pieter en Karin de Vries, Bert Wildervanck, Marco Groot en Tobias Lundgren als begeleiders. In het WK van de WMA doen Ludo Depoortere en Stefaan D’Espallier mee.

{b}Live uitslagen, doorkomst na 2-6 uur{eb}
Er wordt op dit moment hard gewerkt om een live verslag op YouTube te krijgen waarmee de wedstrijd gevolgd kan worden. Update er is nu een live link met de doorkomsten: https://www.youtube.com/watch?v=iTtxKanbxUk&app=desktop Om de paar uur komt er een tussenuitslag. Er is inmiddels een eerste tussenuitslag van het WK en open wedstrijd samen beschikbaar:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SkU14wsQnwQHtHv5_g0PLtK_YHy8IHXi5wnNIunAT5k/edit#gid=0
De wedstrijd bij de mannen wordt geleid door de Hongaar Balint Belej-Fekete en de Let Valdis Nilovs die een ronde voorsprong hebben op een groepje met o.a. Florian Reus. Reus heeft weer een ronde voorsprong op de andere favorieten. Bij de vrouwen heeft de Amerikaanse Katalin Nagy een ronde voorsprong op de anderen. Na 2 uur is er nog weinig te zeggen. Doorgaans is het verstandig om rustig te starten en dat tempo zo lang mogelijk vol te houden. Komende nacht zal veel duidelijk gaan worden.
NL/BEL:
Peter van Wijngaarden 23,128 km 2.00.43
Jan Spitael 21,476 km 1.59.07
Eduard Egelie 21,476 km 2.00.33
Chris Dhooge 19,824 km 1.53.53
Wilma Dierx 19,824 km 1.55.18
Iris Vromans 19,824 km 1.56.35
Patricia Verschuere 19,824 km 1.57.39
Arjan van den Berg 19,824 km 1.59.22
Nitish Zuidema 19,824 km 2.00.32
Linda Voets 18,172 km 1.52.04
Veerle Beernaert 18,172 km 1.52.18
Mo Idrissi 18,172 km 1.53.30
Luc de Jaeger-Braet 18,172 km 1.53.53
Mo Idrissi 18,172 km 1.56.22
Rinus van der Wal 18,172 km 1.58.39

Update:
Link naar stand na 4 uur https://drive.google.com/file/d/0B1lKHlij18qIVGY4c2xFTHo4Z25zTVkzdkIwY0M3S21xT1ZV/view
Link naar laatst gemeten stand, 7 uur https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SkU14wsQnwQHtHv5_g0PLtK_YHy8IHXi5wnNIunAT5k/edit#gid=0

{b}Nederlandse deelnemers{eb}

Op de Facebookpagina Supporters Dutch Team WC 24-hour Ultrarun Belfast 2017 hebben de Nederlandse deelnemers en begeleiders zich voorgesteld en wat over hun voorbereiding en doelen verteld.

Iris Vromans: “Hoewel ik de laatste tijd veel last van bloedarmoede en de gevolgen daarvan heb ga ik zeker starten in Belfast. Inmiddels weet ik veel meer van training, voeding en vocht en heeft ervaring mij inmiddels geleerd dat een 24 uur altijd een alles-of-niets wedstrijd is. En zo ga ik er ook in. Een 24 uur loop je namelijk niet alleen met je benen maar ook met een plan en je hoofd. En als twee van die drie op orde zijn volgt de ander. Ik hoop dat een het ander zal leiden naar dat “alles”. Wat “alles” is? Dat kan ik nu niet weergeven in getallen. Wel kan ik zeggen dat ik er alles aan zal doen om mijn doel te realiseren: het maximale eruit te halen en trots huiswaarts te keren!”

Linda Voets: “Een 24 uurs is altijd heel bijzonder vind ik. Je doet het maar heel af en toe en je gaat je eigen grenzen over. Dat is heftig en geeft bij succes een heerlijk gevoel.
Ik mag mee doen aan de 24 uurs voor Nederland en ik doe dat omdat ik de 24 uurs een prachtige wedstrijd vind waarin positiviteit, kracht en doorzettingsvermogen heel belangrijke eigenschappen zijn. Ik ga ervoor en wil een hoop kilometers maken voor Nederland! ”

Wilma Dierx: “ Deze sport houdt me fit en door al dat lange lopen zie je nog eens wat. Heb vele wegen in NL inmiddels te voet doorkruist, maar er staan nog genoeg routes op mijn verlanglijstje. Dus zolang het lichaam niet protesteert, ga ik hier nog lekker mee door. En voor het ”snelle” onderhoud neem ik ook af en toe deel aan wedstrijden, zoals komend WK in Belfast.”

Rinus van der Wal: “Voor mij is het een grote eer om mee te kunnen doen voor Nederland, mijn favoriete sport te mogen uitvoeren voor mijn eigen land en natuurlijk voor de sfeer, om samen met de wereld top mee te strijden voor het team en jezelf. Mijn doelstellingen is om verder te gaan dan de 206 km van Santpoort, mijn stinkende best te doen voor land, team en voor jullie supporters. Dank dat jullie ons willen volgen en steunen.”

Arjan van den Berg: “Met een kwalificatie afstand van 201km ben ik op papier de minste van het team, dat heb ik vorig jaar op het EK in Albi onbedoeld ook bewezen door na 80km al uit te stappen. Op foto 1 zie je waarom, ik had het heul erg zwaar. Ultralopen vraagt ook om kwaliteiten die ik niet perse vanzelf in mijn karakter heb zitten zoals, geduld, beheersing en stabiliteit. Maar zo heel soms valt alles ineens op z’n plek en gebeurt er iets geweldigs, daar ben ik naar op zoek. Kortom, ik heb wat recht te zetten. Ik heb daarom hard en goed getraind, ben kipfit en super gemotiveerd. Mijn doel is om boven de 220km te lopen en daarmee een bijdrage te leveren aan onze landenklassering. (or die trying)
De sfeer in het team is heel goed en als ik mij niet vergis kan dit WK wel eens een heel mooie voor NL worden.”

Endymion Kasanardjo “Dat ik Nederland opnieuw mag vertegenwoordigen is een enorme eer. Ik ga er alles aan doen om het vertrouwen dat in me gesteld wordt deze keer waar te maken. Mijn lichaam werkt tot nu toe in ieder geval mee en de fouten van Albi die ken ik nu wel. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in om met het Nederlands team te gaan lopen in Belfast, over een oneindig pad.”

Peter van Wijngaarden: It is with a great sense of pride that I will lining up to represent the Netherlands in the world 24 hour championships in Belfast. This will be my 5th outing with the national team and my 4th world championships. I am excited to join the rest of the team and I am looking forward to a great run.I am grateful for the opportunity to participate in this amazing event and I look forward to the warm hospitality of our hosts in Belfast. I am also thankful for our wonderful support crew, without whom none of this would be possible!Thank you for supporting the team- we will be giving our all to do the Netherlands proud.

Mo Idrissi: “Zolang ik me kan herinneren heb ik hard gelopen. Gewoon korte stukjes voor mezelf. Daarna liep korte afstanden zoals 10 km, 10 engelse mijl en de halve marathon. Na een tijdje liep ik mijn eerste marathon: Mijn grote doel bij het hardlopen was 100 marathons voor mijn 60 ste . Dat bereikte ik ruim daarvoor. Door een toeval ontdekte ik het ultralopen en ik was verkocht. Zo liep ik de laatste jaren vele ultra lopen en niet alleen in Nederland maar ook in zuid Marokko. In Tsjechië twee keer 48 uur en de laaste 5 jaar in Steenbergen de 24 uur. Afgelopen december bij de langste nacht loop in Santpoort bereikte 208 km. Ik ben Mo Idrissi, 65 jaar en trots op mee te doen aan het WK in Belfast. Misschien wel mijn laatste 24 uur want sinds enkele tijd heb ik last van artrose in een teen.”

Nitish Zuidema: “Ik ben blij weer present te mogen zijn in het Team. En dat we er gezamenlijk een mooie loop van gaan maken. Belfast wordt mijn 20-ste 24 uur. En 30-ste loop uit de categorie “24 uur en langer” Het plan is even hard te beginnen als in eerdere 24 uurs. Na 6 uur ongeveer 55 km. Na 12 uur 107 km. Na 18 uur 157 km (tussen 12-18 uur is het donker) En dan hoop ik de laatste 6 uur er nog iets moois van te maken. Dat laatste heeft er alles mee te maken hoe fit ik na 18 uur ben.
Het weer ziet er lekker koel uit. (17 graden max en 13 min.) Op zich ben ik goed voorbereid door het uitlopen van de 120 km op Texel en mijn PR op de 12 uur in Bazel. Dat hoop ik ook mee te nemen naar Belfast.
Mijn voorbereiding is de laatste weken in de knoop geraakt door het overlijden mijner vader.Hij heeft mijn lopen altijd zeer gewaardeerd. Hij was in 2013 ook komen kijken naar het WK 24 uur in Steenbergen.
Ik wil deze 24 uur daarom aan hem opdragen”

Eduard Egelie liep in 2015 een 24 uur in trailvorm met een afstand van ruim 209 km. Bij het EK in Albi liep hij een afstand van 194,415 km waarbij hij lang richting > 200 km leek te gaan. Zijn doel is om een goede 24 uur te lopen.

{b}Belgische deelnemers{eb}
In de Belgische ploeg gaat Jan Spitael debuteren bij een WK. Jan loopt veel wedstrijden waarbij hij veel goede resultaten boekte. Hij liep in Basel dit jaar een afstand van 225,936 km, een PR. Veerle Beernaert en Pattricia Verschuere deden beiden mee aan het vorige WK 24 uur in Turijn waar ze beiden hun PR liepen, Patricia kwam daar tot 214,556 km en Veerle tot 212,556 km. Luc de Jaeger-Braet liep ook in Turijn en deed aan meer grote kampioenschappen voor België zowel als deelnemer als begeleider. Luc liep redelijk recent een afstand van 218,785 km. Ook Chris Dhooge kwam eerder voor België uit waaronder vorig jaar in Albi. Chris kwam vorig jaar tot zijn PR van 218,209 km.

Henri Thunnissen