La Grande Course (BEL) 8,9/9

De twee maal 50 km in de Belgische Ardennen is vol!

Wie graag trails wil lopen moet er bijtijds bij zijn, want vaak hebben deze lopen al lang van tevoren hun maximale deelnemersaantal bereikt. La Grande Course is ook al vol; het maximum aantal van 65 atleten is bereikt en er staan reeds 7 als reserve op de lijst. Deze lijst kunt u vinden op http://ibelgique.ifrance.com/lescoureurscelestes/ Helaas vonden we geen Nederlanders op die lijst, maar dat zal ook komen omdat men niet op tijd weet had van deze loop. De organisatie is in dezelfde handen als van La Fagna Run, waar enkele Nedderlanders met veel plezier begin juni 100 kilometer liepen.

Jos Vrancken uit Noorbeek schreef vandaag nog het volgende:
Helaas was “la Grande Course” al in juni volgeboekt. Dat wordt dus wachten tot 2003 of een nieuwe raid zoals “La Fagna Run”. Er schijnen plannen te zijn om in 2002 iets in de vallei van “De Geer” te doen.

Zelf heb ik plannen om een tweedaagse trail te houden tussen Ortho (6 km ten zuiden van La Roche en Ardenne) en Mont Saint Jacques (bij Trois Ponts). Con Olieslagers, voormalig organisator vn de Wijnbergloop in Maastricht en thans wonend in de Ardennen, en Ton Smeets (o.a. 12 uur Budel Dorplein en Fat Ass Fifty te Soerendonk) spelen met die gedachte.

Een ander plan situeert zich ten zuid-oosten van La Roche en Ardenne, waar bij een stuw in de Ourthe een prachtige rondwandeling is rondom het stuwmeer, met een lengte van 13 kilometer. Denk niet aan een waterpas vlak parcours! Vanaf het waterniveu gaat het regelmtig omhoog, met makkelijk 200 meter hoogteverschil, waarna men schitterende uitzichten heeft over de Ourthevallei. De meeste wandelars hebben al gauw vier uur nodig voor deze luttele 13 kilometers. We zouden daar de mogelijkheid kunnen bieden om een, twee of meerdere ronden te lopen. Zelf denken we dn aan een loop, waarbij na vier, vijf of zes uur (ook afhankelijk van de datum en de daglichtperiode natuurlijk) de doorkomst gesloten wordt. Bij de stuw is goede accommodatie, waar misschien zelfs douches en alles voor handen is. Ondanks het moeilijk toegankelijke terrein is halverwege de ronde een aanvoerroute om een verzorgpost in te richten.

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl