Landgoederen Kerst Marathon Eelde-Paterswolde op 24 december 2017!

In 2007 organiseerde DFW voor de laatste keer een Kerst Marathon. Nu 10 later organiseert DFW weer een Kerst Marathon: De Landgoederen Kerst Marathon Eelde-Paterswolde op 24 december 2017.

Dé kerstmarathon voor het laatst gehouden in 2007 en nu na 10 jaar weer terug op de kalender! Een zeer gevarieerde marathon bestaande uit vier verschillende omlopen door natuurgebieden en over landgoederen rondom Eelde-Paterswolde, over rustige wegen, fietspaden en bospaden. Langs huize Lemferdinge, de Duinen, Vosbergen, de Golferij, de Braak, het Paterswoldsemeer, het Friese veen, Vennebroek, Sterrenbos, langs Sassenhein, het Quintusbos en huis te Glimmen.

Bij voldoende interesse doen we op het eind van dit jaar nog een kerstmarathon. Deze kerstmarathon was voor het laatst op zondag 24 december 2006 en op zondag 23 december 2007, toendertijd nog als een groepsloop over drie verschillende lussen, en deze marathon komt nu na 10 jaar weer terug, en wel in een iets aangepaste vorm met vier verschillende lussen en nu als een nieuwe GPS marathon.

Vanaf 2008 hadden we daarna nog de Meent Kerst Marathon bij Glimmen. Deze werd ook al eens afgelast omdat de lager liggende schelpenpaadjes een ijsbaan waren.

Later hadden we de Rendierjager Kerst Marathon bij Gasselte. Ook deze is al eens naar Drouwen verplaatst wegens teveel bomen over het parcours na een novemberstorm. Kortom deze parcoursen waren in de winter erg onderhoudsgevoelig en bewerkelijk.

Daarom dit jaar als proef twee kerstmarathons op 17 dec. bij Gasselte en een week later op 24 dec. de nieuwe Landgoederen Kerst Marathon Eelde-Paterswolde over één grote ronde. In 2006 en 2007 waren het nog drie grotere 14 km lussen, nu worden het dan vier lussen, twee lussen komen uit de vernieuwde versie van de Paterswoldsemeer Marathon, welke nu maar uitgesteld wordt tot aangenamere tijden met veel bootjes op het water.

De andere twee 14 km lussen, rond Sassenhein en rond het vliegveld, zaten er 10 jaar geleden ook al in. Alleen gaan we dit keer niet meer helemaal rond het vliegveld, want dan wordt die lus te lang en het paadje rond de verlengde startbaan is ook nog vaak te nat. We gaan nu daarom langs de golfbaan en ook nog een stukje door Eelde.

Na afloop van deze lopen gaan we evalueren welke versie ons het best bevalt voor de toekomst, of kortere rondjes in de bossen bij Gasselte, of weer één grote ronde en dan dichter bij huis.

Meer informatie op onze website.
Ronald Kwint.
DFW Runners
website: http://www.dfwrunners.nl