Spannende ontknoping van de M&U Cup 2017 en voorbereiding editie 2018

Wie wint de M&U Cup 2017?
De aanmeldingen voor de editie van 2018 lopen goed.

Binnen een week is het zover: het laatste wedstrijdweekend van de M&U Cup 2017. De cuplopers hebben de keuze uit 2 wedstrijden: op zaterdag 16 december de Marathon van Kampenhout (http://www.kampenhout.be/sport/sportactiviteiten/eindejaarsjogging.php ) en op zondag 17 december de Spijkenisse Marathon (http://www.spijkenissemarathon.nl/ ). Deze laatste wedstrijd maakt al verschillende jaren deel uit van de M&U Cup en was als snelle wedstrijd dikwijls beslissend voor de posities in de eindrangschikking. De Marathon van Kampenhout doet voor het eerst mee. De opbrengst van deze wedstrijd gaat naar een goed doel en zal dus zeker op extra aandacht van onze cuplopers kunnen rekenen.
De voorinschrijvingen voor deze wedstrijden lopen nog tot zondag (Kampenhout) en maandag (Spijkenisse).

In tegenstelling tot de vorige jaren is de strijd voor de eindoverwinning nog niet gestreden. Gert Mertens staat weliswaar net als de vorige jaren helemaal bovenaan, maar Leonie Ton moet haar 12de wedstrijd nog lopen en kan zo eventueel doorstoten naar de kop van het klassement. Daarmee zou ze meteen een unieke prestatie leveren. De M&U Cup streeft er namelijk naar met zijn puntensysteem de verschillen tussen leeftijden en geslachten uit te vlakken. Zo won in het verleden Leo Pardaens al enkele keren de M&U Cup ondanks zijn hoge leeftijd. Zo was hij in 2012 bij zijn laatste overwinning 68 jaar. Een vrouw won tot nu toe nog nooit. Leonie Ton zou dus de eerste kunnen zijn die daar ooit in slaagt. Ook een ex-aequo is voor plaats 1 nog mogelijk en ook dat zou een unicum zijn.
Op http://bloggen.be/marathon_en_ultracup/archief.php?ID=265151 vind je een overzicht met de deelnamecijfers en top 5 van de vorige edities van de M&U Cup.

We werken intussen uiteraard aan de kalender voor volgend jaar. Je vindt de kalender in opbouw op http://bloggen.be/marathon_en_ultracup/archief.php?ID=3033302 .
Organisatoren die hun deelname voor volgend jaar nog niet bevestigd hebben en nieuwe organisatoren die interesse hebben om deel te nemen kunnen zich melden bij mertensgert@hotmail.com

Het Bestuur van de M&U Cup