Sri Chinmoy Inspiration Marathon

Mooie prestaties in het Amsterdamse Bos bij de 2e editie van de Sri Chinmoy Inspiration Marathon.

Afgelopen 27 januari vond de tweede editie van de Sri Chinmoy Inspiration (halve) Marathon plaats. De loop die we samen met Steve Hibbs van de Triple 8 organiseren. Zij hebben in 8 dagen 8 (halve) marathons op 8 verschillende continenten gelopen. De groep bestaat uit 5 deelnemers. De Canadees Robert Preston, die vandaag samen met zijn in België woonachtige kennis Elena List loopt. En de 4 Amerikaanse dames Chau Smith, Celeste Bell, Julia Nelson en Kristi Howell. Ze hebben al gelopen in Auckland, Perth, Singapore en Caïro. En dan nu de koude lopen in Amsterdam, New York, Punta Arenas (Chili) en Antarctica 3 dagen later. Meer informatie op hun website:
http://www.triple7quest.com/index.php/itinerary

De Triple 8 lopers hebben vandaag met goed winterweer te maken. Droog, weinig wind, 6 graden en geen neerslag. Wel is het Amsterdamse Bos heel modderig als gevolg van veel neerslag en de storm Friederike 9 dagen voor de loop. Toen ik een week tevoren een testloop deed in het Bos ontdekte ik 2 omgevallen bomen, die de weg aanzienlijk blokkeerden. Gelukkig is de Boswachterij ons heel behulpzaam geweest en hebben ze de obstakels verwijderd.

We hadden vandaag een groot Sri Chinmoy Marathon Team. En samen hebben we voor zoveel mogelijk sfeer gezorgd. Ik ben heel blij met de komst van mijn moeder Nel Zuidema. Zij heeft de verzorging met veel enthousiasme verzorgd.
Omdat er ook een KIKArun gaande was, hebben we de loop verplaatst naar onze ultra-locatie. Met finish op de bekende open asfaltplek bij de sportvelden. Hier is tevens de startplaats van de halve marathon; de marathon start 300 meter verder op.

De Triple 8 lopers arriveerden keurig om 8 uur en om 8.30 uur zijn de marathonlopers van start gegaan. Ze zijn vroeger gestart, omdat ze op tijd moesten zijn voor hun vlucht naar het volgende Continent. Ik had de eer hun rondes te mogen tellen. Wat heel leuk was.

Ondertussen stromen ook de reguliere lopers voor de Sri Chinmoy Inspiration (halve) Marathon binnen. In totaal 50 lopers. Uit heel veel verschillende landen. Met opvallend veel lopers moest ik in het Engels communiceren. Ook veel verschillende soorten lopers; Van wedstijdlopers tot de verzamelaars (naar Abraham van der Bijl)

Speciaal uit Marokko is Soufiyan Elbourabia gekomen. Hij wilde met een medeloper de Halve Marathon lopen. Die is helaas ziek geworden. Nu heeft hij het zelf moeten doen. Hij won in een prachttijd van 1:16:01 Tweede was Triple 8 organisator Steve Hibbs in 1:26 Steve heeft een paar halve marathons meegelopen en andere halve marathons moeten overslaan. Snelste vrouw was Cory Smalley-Bremner in 1:59

Bij de marathon waren een paar snelle lopers gekomen. Allen als training voor het langere werk later dit jaar. Pascal van Norden en Bram van Rijswijk liepen lange tijd samen op kop. Op het eind versnelde Pascal naar 2:50:30, Bram Klokte 2:51:04 Derde was Gert Mertens in 2:54:49 Ook snel de Fransman Mickaël Bondis, 3:03 en Casper Hamburger, 3:04 op het zware modderige parkoers. De snelste dame was Leonie Ton in 3:13 voor Jannet Lange. Vergeken met onze eerste marathon verleden jaar langs de Bosbaan hebben Pascal en Leonie respectievelijk 3 en 4 minuten langzamer gelopen. Een verval van 2%. Daar was het minder modderig of is de Bosbaan nu eenmaal een sneller parkoers?
Link naar de website, inclusief de uitslag: https://nl.srichinmoyraces.org/marathon/previous-results/2018#node-10362

Wojslaw Rubisz en Esther Devilee hebben mooie foto’s gemaakt. Helaas heb ik alleen een link naar de foto’s van Wojslaw: https://drive.google.com/drive/folders/1RrFeIoAd1a7BcFSC6zj0ECBtHod9Ow3a
(foto’s van Esther op Facebook)

Na afloop zijn de Triple 8 lopers naar Schiphol gereden, waar ze net op tijd zijn aangekomen. Voor hun vlucht naar New York. Hun route naar Antarctica.
Ondertussen hebben de Triple 8 lopers hun 8 Continenten er op zitten. En hebben ze nog wat extra dagen Antarctica genomen, waar ze tussen de pinguins verbleven. Helaas hebben we nog geen bericht over hun ervaringen gehad.

We moeten vanwege een ander evenement in het Bos de datum voor de Sri Chinmoy 50/100 km verplaatsen naar ZONDAG 3 JUNI. De Sri Chinmoy 100 km is officiëel opgemeten.

De Sri Chinmoy 6 uur is op zaterdag 6 oktober 2018

Volgend jaar organiseren we de Sri Chinmoy Inspiration Marathon op zaterdag 19 of 26 januari 2019. (Steve weet nog niet of ze op 22 of op 29 januari op Antarctica willen zijn)

Nitish Zuidema