Inschrijving RUN Winschoten 2018 is open

De inschrijving voor de 43e editie van de RUN op zaterdag 8 september is nu een paar dagen open en loopt lekker.

{b}43e RUN van Winschoten{eb}
Op zaterdag 8 september wordt voor alweer de 43e keer de RUN van Winschoten georganiseerd. Naast wandelingen en jeugdlopen staan er ultralopen van 50 en 100 km en een 10 x 10 km estafette op het programma. De RUN valt dit jaar samen met het WK 100 km in Kroatië, wat betekent dat de nodige sterke mannen en vrouwen zullen ontbreken op de 100 km. Er zal dus niet zo’n sterk deelnemersveld aan de start staan als in 2017 toen er de nodige lopers en loopsters waren die zich op het snelle parcours van de RUN wilden kwalificeren voor het WK 100 km van 2018. Dat biedt dit jaar zowel bij de open wedstrijd als bij het Nederlands Kampioenschap de kans aan talentvolle lopers en loopsters. De 50 km leent zich bij uitstek voor marathonlopers en –loopsters die eens verder willen lopen dan de marathon. Er is op de 50 km een prijs voor de beste loper en loopster uit de gemeente Oldambt.

{b}Inschrijving{eb}
De inschrijving is nu een paar dagen open en vooral op de 100 km zijn er al de nodige inschrijvingen binnen. Onder die inschrijvingen zijn een aantal bekende namen, maar ook veel nieuwe lopers. De inschrijving is open tot en met 29 augustus 23.59 uur. Lopers en loopsters die aan het Nederlands Kampioenschap mee willen doen moeten zich voor 22 augustus 22.59 uur inschrijven. De lijst met deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap moet door de Atletiekunie worden gecontroleerd. Bij de RUN is er een gratis annuleringsregeling. Deelnemers die zich hebben ingeschreven krijgen bij annulering tot 22 augustus hun inschrijfgeld terug minus 10 euro administratie kosten.

{b}Nederlands Kampioenschap 100 km{eb}
Om mee te kunnen doen aan het Nederlands Kampioenschap moeten deelnemers de Nederlandse nationaliteit hebben, lid zijn van de Atletiekunie en een wedstrijdlicentie hebben. Om het Nederlands Kampioenschap door te kunnen laten gaan moeten er minimaal 5 mannen en 5 vrouwen op de startlijst staan waarvan er minimaal 3 van start gaan. Voor het Nederlands Kampioenschap mannen zal dat geen probleem zijn. Voor het Nederlands Kampioenschap vrouwen kan het krap worden omdat de beste Nederlandse vrouwen bij het WK 100 km in de Nederlandse ploeg zullen lopen.

{b}’Live’ tussentijden op website en speciaal voor de RUN ontwikkelde App{eb}
Op de website van de RUN komen op de dag zelf net als in voorgaande jaren ‘live’ de tussentijden van de deelnemers te staan. Nieuw dit jaar is een speciaal voor de RUN ontwikkelde App waarmee de prestaties van de deelnemers en de wedstrijd te volgen zijn. Zo gaat de RUN mee met zijn tijd. Meer informatie over de RUN en de link naar de inschrijving is te vinden op de website van de RUN: https://www.runwinschoten.nl/

Henri Thunnissen