Trail Innsbruck

Hans Lems: “Of ik een extra verzekering kon overhandigen voor een helikopterredding vanuit de bergen???”

Na een dodemansrit met de camper over de autobaan in Duitsland, wat iedere keer erger lijkt te worden ivm de gestoorde hoeveelheid LKW’s, toch nog op tijd in Innsbruck aangekomen om op tijd mijn startnummer op te halen voor de 85 km ultraloop rond Innsbruck.

Of ik een extra verzekering kon overhandigen voor een helikopterredding vanuit de bergen. Dat is werkelijk de eerste keer dat ik daar bij een trail van gehoord heb. Gelukkig was de start 1 uur opgeschoven, zodat ik een uur langer in mijn bedje kon blijven liggen. Dit was ook wel nodig na die reis.

Zaterdagmorgen om 5 uur stonden ongeveer 200 traillopers aan de start in het mooie centrum van Innsbruck voor het 85 km en 3.500 HM avontuur. Het was een grote ronde uitgezet in de bergen rond Innsbruck met steeds een oversteek door deze stad. Ontzettend goed uitgepijld en afgezet en dat voor zo’n grote stad. We staken regelmatig grote verbindingswegen over en overal hield het verkeer goed rekening met de beveiligers en de lopers; dat moeten ze in Nederland een keer proberen.

Onderweg kwamen we regelmatig mensen van de Berg Rettung tegen, die de boel goed in de gaten hielden. De verzorgingsposten waren prima, wat we ook wel konden gebruiken ivm met de hoge temperaturen. De laatste km staken we de rivier de Inn over en finishten we, aangemoedigd door vele enthousiaste mensen, in het centrum van Innsbruck.

Het viel mij op dat op het gehele parcours er goed rekening gehouden werd met de deelnemers, terwijl we toch regelmatig op de weg door dorpjes en woonkernen liepen. Iets wat ik in Nederland helaas al helemaal niet meer gewend ben.

See you bij de Keufelskopf.

Groet,
Hans Lems