Verrassende winnaars RUN Winschoten 100 km: Joris Beaumon en Hilke Schokker

Met eindtijden van 7.18.25 en 8.00.34 staan de namen van Joris Beaumon en sensatie Hilke Schokker voor ‘eeuwig’ op de erelijst van de RUN Winschoten

De koplopers Joris Beaumon (B) en Hilke Schokker (NL) wisten hun tempo in de laatste ronde vast te houden en werden de glorieuze winnaars van de RUN Winschoten 100 km.
De Belg Beaumon werd in de voorbeschouwing wel genoemd, maar dan in het rijtje “Mannen die op een goede dag (ruim) onder de 8 uur kunnen lopen.” Dat lukte bij Joris meer dan goed en met 7.18.25 was hij de nummer twee, de Schot Grant Jeans, meer dan twintig minuten voor. Op de 3e plek eindigde 100 km debutant Cees van der Land, die daarmee verrassend Nederlands Kampioen werd. Cees woont in Engeland, is een oud-NIOZ’er en regelde op tijd lidmaatschap en wedstrijdlicentie bij AV Texel.
Bij de vrouwen finishte sensatie Hinke Schokker net boven de 8 uur, en zette daarmee de derde tijd ooit bij de vrouwen neer. Alleen Leonie Ton wist 2 keer onder de 8 uur te lopen: vorig jaar in Duitsland en vandaag bij het WK in Kroatie opnieuw, met een nieuw Nederlands record!

Groeten uit nog steeds een droog Winschoten, Martien Baars