Categorieën
nieuws

Zes Uur van de Haarlemmermeer 2019: dit jaar op zaterdag 29 juni

De 6 uur van de Haarlemmermeer is een klassieker aan het worden met dit jaar alweer de 19e editie.

De voorbereiding van Zes Uur van de Haarlemmermeer is weer opgestart. De evenementenvergunning is aangevraagd voor de, alweer 19de editie. De locatie is wederom de atletiek accommodatie van de AVH aan het Arnolduspark in Hoofddorp. Het programma is weer de 6 uur solo, 6 uur voor teams, trio’s en duo’s, maar ook weer de 3 uur, 2 uur en 1 uursloop. Wederom kunnen geïnteresseerden het aanmeldingsadres ook kunnen gebruiken om te melden dat je in een team mee willen doen, maar nog geen team hebt. Hierin vormen wij dan een intermediair.

Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, maar wellicht deze keer rechtsom: start op de atletiekbaan, en dan het terrein af, over een granulaat-schelpenpad, over de Hoofdweg en over een breed trottoir. Hierdoor kruisen we nauwelijks verkeer en is er weinig draaien en keren, waardoor het uitermate geschikt is voor persoonlijke records. Het parcours is officieel opgemeten met een Jones Counter. Parcours records staan op 86.780 m van Pascal van Norden en 71.088 m van Ida Verduin–Boone.

Op de site van de AVH http://avhaarlemmermeer.nl/6uur/ is de laatste informatie te zien en vanaf april is het mogelijk om je alvast op te geven.

Ton Aker
namens de organisatie