Reactie op ditjes en datjes van Ton

Wim-Bart Knol reageert op het artikel van Ton Smeets.

Allereerst mijn excuses dat ik Ultraned gebruik voor mijn persoonlijke reactie. Misschien is de nieuwspagina van Ultraned niet de juiste plaats voor deze discussie, maar ik moet het volgende even kwijt.

Hoewel ik zelf de afgelopen twee jaar weinig aan lopen ben toegekomen volg ik het ultralopen nog steeds met interesse. Mijn waardering voor de snelle informatievoorziening van de redactie van Ultaned in het algemeen en Ton Smeets in het bijzonder is groot. Toch blijkt er ook een gevaar, blijkens de ditjes en datjes van Ton (26 september) aangaande de toelichting van Gerrit van Rotterdam (23 september).

Het stuk van Ton was, mijns inziens, dusdanig doorspekt van negativisme dat dit een averechts aspect kan hebben in de toch al zo kleine ultrawereld. In zijn toelichting geeft Gerrit terecht aan dat hij pas energie in het ultralopen wil steken wanneer daar draagvlak voor is. Hiervoor is hij afhankelijk van enerzijds de KNAU, die pas in oktober beslist of ze zijn visie zullen ondersteunen, en anderzijds de organisatoren en lopers binnen het huidige ultralopen.

Om het goede voorbeeld te geven hoop ik dat we de strijdbijl kunnen begraven en zo ook naar de KNAU een positief gezicht tonen. Als we dat niet kunnen, wie zijn “wij” dan om steeds met het vingertje te wijzen naar anderen? Laten we er met zijn allen iets van proberen te maken.

Wim Bart Knol

Naschrift redactie:

Om dit soort reacties mogelijk te maken is het forum (zie button boven) ooit verzonnen. Het gebruik is echter tot nu toe minimaal. Dit heeft waarschijnlijk meer te maken met de onbekendheid dan met de interesse. Zeker gezien het aantal lezers van UN. Ik zal dit commantaar dan ook als Forum artikel plaatsen en hoop dat ook anderen via deze weg hun mening geven. Mochten er andere ultra zaken zijn die men ter discussie wil stellen dan is dit de kans om een mening te laten horen. We kunnen natuurlijk wel de kleedkamers gebruiken als spreekbuis, maar het is naar betrokkenen toe eerlijker om dit open te communiceren.

Tom Hendriks — Ultraned