Ultraloop Amersfoort 2001

Ultraloop Amersfoort was een groot succes voor debutante Marie-Anne Vos. Lees het persbericht van organisator Mik Borsten.

De afgelopen zondag gehouden jaarlijkse ultraloop heeft na jaren van slechte weersomstandigheden eindelijk eens ideale omstandigheden getroffen. Het deelnemersveld was sterk, vooral bij de dames ontspon zich een heftige strijd om de eerste plaats.

De Amersfoortse Marie-Anne Vos maakte haar debuut op de 6 uur loop en leverde meteen een prestatie van formaat door het de zeer ervaren en Nederlands recordhoudster Ria Buiten uit Biddinghuizen erg moeilijk te maken. Ria Buiten nam al vroeg in de wedstrijd een grote voorsprong maar Marie-Anne kwam na 4 uur lopen sterk opzetten en wist na 5 uur lopen de leiding over te nemen van Ria, in het laatste uur ontstond er een spannende strijd om de eerste plaats, uiteindelijk won de ervaren Ria Buiten met een klein verschil Ria liep een afstand van 65,575 meter Marie-Anne werd tweede met 65.183 meter, Marie-Anne Vos verbeterde het clubrecord van Paula Benders met bijne 8 KM! Derde werd Cornalia Bullig uit Duitsland met 64.650 meter.

Ook bij de heren was het een spannende strijd. Lange tijd gingen Tom Hendriks uit Hoofddorp en Fred Buining uit Almere samen aan de leiding in de laatste twee uur sloeg Tom Hendriks een beslissend gat en won overtuigend met 75.762 meter voor Fred Buining met 73.732 meter. Opmerkelijk is dat Tom Hendriks vorig week nog de 100 KM van Winschoten in 8.30 uur had afgelegd. Derde werd Lex de Boer met 69.437 meter.Er kwamen nog twee regiolopers aan de start, Rob Froonhoff liep een persoonlijk record, hij werd zevende met 62.870 meter, Richard van Klooster de sportman van het jaar uit Leusden liep naar een achtste plek.

Naast de 6 uur loop stond er ook een marathon op het programma het parcours record van Frank de Groot uit Soest werd hier verpulverd en van 3.16 uur naar 2.59 gebracht door Rinus Groen, tweede werd Hans Rawee uit Amersfoort met een tijd van 3.02.40 de derde plaats ging naar Henry Okkersen met 3.20.56. De 60 jarige Amersfoorter Ronald Kessenich werd vierde met 3.28.33 uur. Alle uitslagen zijn te vinden op http://www.UltraNed.org

Volgend jaar staat het tweede jubileum op het programma met de tiende editie dan tevens met een estafetteloop.

Mik Borsten