Categorieën
nieuws

10th Belgian Coast Total Run 01-02-2020

Vriendenloop van De Panne naar Knokke.

Wanneer:
De tiende en laatste editie van de vriendenloop langsheen de gehele Belgische kust van De Panne naar Knokke heeft plaats op zaterdag 1 februari 2020.

Samenkomst:
We komen samen in Knokke aan de tramhalte vlakbij het station (Maurice Lippensplein) en vertrekken gezamenlijk met de kusttram rond 6u45 richting De Panne. Wees tijdig aanwezig aan de tramhalte. Voorzie dus voldoende tijd om uw wagen te parkeren en naar de tramhalte te wandelen. De tram komt aan in de Panne halte Esplanade rond 9u.
Deze tijden kunnen nog veranderen aangezien de juiste dienstregeling van de kusttram voor februari nog niet beschikbaar is. Indien de dienstregeling zou veranderen zal iedereen die ingeschreven is hierover eind januari een mail ontvangen. Het is natuurlijk ook mogelijk om op eigen initiatief rechtstreeks naar de start in De Panne te gaan.

Start/finish:
De Belgian Coast Total Run start om 9u30 aan De Esplanade in De Panne.
Dit is aan de kruising van de zeedijk en Leopold I Esplanade. Op ongeveer 250 m van de grote rotonde waar ook de tramhalte is. Na de traditionele startfoto aan het grote monument / beeld van Leopold I vertrekken we richting Knokke.
Het eindpunt is terug in Knokke aan de tramhalte station . De traditie wil dat we afsluiten in Tracks & Tr@velers dit is een café vlakbij de aankomst rechtover het station! (M.Lipppensplein 6/7)

Afstand:
De te lopen afstand zal ongeveer 70 km bedragen. We denken tussen de 7 en de 8 uur onderweg te zijn (bevoorradingen inbegrepen).

Tempo:
n de eerste plaats is de Belgian Coast Total Run een groepsloop en zeker geen wedstrijd. Uit ervaring weten we dat zo’n grote groep onmogelijk bij elkaar te houden is en spontaan vormen zich groepjes met verschillende tempo’s.
De traagste groep zal aan een tempo van minder dan 10km/u lopen.
De zeer snelle lopers moeten er wel rekening mee houden dat ze naar het einde misschien voor de bevoorrading zullen uitlopen aangezien de bevoorrading pas zal doorrijden als de tragere lopers gepasseerd zijn.

Bevoorrading:
Er zullen 2 volgwagens aanwezig zijn die afwisselend om de 5 à 7 km een drankpost zullen opzetten. Enkel bij de eerste post zullen beide wagens aanwezig zijn daarna zal elke wagen of de pare of de onpare posten aandoen.
De volledige lijst en juiste locatie van elke drankpost zal in bijlage toegevoegd worden bij de bevestigingsmail na inschrijven. Lees deze goed door, druk deze lijst af of sla de locaties op op jullie Gsm.

Bij elke bevoorrading zullen we water, Coca Cola, bananen, sinaasappels, rozijnen, chocolade, zachte wafels, Tuc en koekjes voorzien.
Het is ook mogelijk om eigen drank of voeding mee te geven, er zal hiervoor een lege bak voorzien worden bij de start. Het is eveneens mogelijk een beperkte hoeveelheid (geen grote sporttassen) warme kledij mee te geven.

Begeleiding:
Eigen persoonlijke begeleiding is zeker welkom. Zij kunnen de auto’s van de bevoorrading volgen of het volledige traject met de kusttram afleggen en hier en daar afstappen om na de doortocht van de lopers terug de tram te nemen naar een volgende halte.

Opgave:
Indien iemand wil stoppen is het aangewezen om de kusttram te nemen richting de plaats waar zijn/haar auto staat.

Voorzieningen:
Er zijn geen douches of kleedkamers aanwezig. Tevens is er geen mogelijkheid om tassen in bewaring te geven.

Nuttige Tips:
Voorzie U van wat geld (munten) in noodgeval voor de drankautomaten onderweg of om de tram terug naar de auto te nemen. Aangezien het winter is, is het raadzaam om de nodige kledij te voorzien in geval van regen, wind of erger…

Inschrijven:
Voorinschrijving is sterk aanbevolen per mail naar Vincent of Luc. Op deze manier weten we wie we kunnen verwachten, hoeveel eten en drank we moeten voorzien en wie we moeten verwittigen indien er toch nog iets zou wijzigen aan de planning. Om het kostendekkend te maken, vragen we bij aanmelding een kleine bijdrage van 5€. Zie voor meer info over inschrijving: https://ultraned.org/k_item/f224120200201.php

Verantwoordelijkheid:
Meedoen is op eigen verantwoordelijkheid aangezien het geen wedstrijd is, er geen uitslag is, er geen bloemen en geen borstnummers zijn. Het is een gezamenlijke trainingsloop waarbij iedereen gebruiker is van de openbare weg (geen seingevers) en zich daartoe gedraagt op eigen risico.

Vorige editie:
Dit is de link naar een artikel op de site van running.be over de editie 2014: http://www.sport.be/running/nl/nieuws/article.html?Article_ID=673198

Tot in De Panne !
Luc en Vincent