Categorieën
nieuws

Zes Uur van de Haarlemmermeer 2020: 20ste editie op zaterdag 27 juni

De voorbereiding van 20ste editie van de Zes Uur van de Haarlemmermeer is weer opgestart. Het is de opvolger van de klassieke Schipholloop / Ronde om de Haarlemmermeer / Ringvaartloop welke ging over een afstand van 61 km en die gehouden is van 1978 tot 1997. Inmiddels organiseert de AVH dus al meer dan 40 jaar een ultraloop! Er zijn vele klassieke winnaars geweest. Zoek maar eens op o.a. Ultraned.
(Redactie Ultraned: Alle winnaars 6 uur Haarlemmermeer: https://ultraned.org/k_item/f011120200627.php Artikel over de Schipholloop met links naar andere artikelen: https://ultraned.org/n_item/f5220.php )

De locatie van de komende editie is de atletiekaccommodatie van de AVH aan het Arnolduspark in Hoofddorp, net als vorige jaren. Het programma is weer de 6 uur solo, 6 uur voor teams, trio’s en duo’s, maar ook weer de 3 uur, 2 uur en 1 uursloop. Deze laatste onderdelen kunnen ook worden gebruikt om een PR of een clubrecord neer te zetten, of bijvoorbeeld als opstap naar een marathon of een echte ultraloop. Wederom kunnen geïnteresseerden het aanmeldingsadres ook kunnen gebruiken om te melden dat je in een team mee wilt doen, maar nog geen team hebt. Hierin vormen wij dan een intermediair.

Het parcours is hetzelfde als vorig jaar: nauwelijks verkeer en is er weinig draaien en keren, waardoor het uitermate geschikt is voor persoonlijke records. Hopelijk wel iets minder warm!!! Het parcours is officieel opgemeten met een Jones Counter. Records staan op 86.780 m van Pascal van Norden (2017; 3de ooit) en 71.088 m van Ida Verduin – Boone (2008).

Op de site van de AVH http://avhaarlemmermeer.nl/6uur/home staat meer informatie over de wedstrijd en vanaf april is het mogelijk om je alvast op te geven. De deelnemerslijst is te bekijken via de link: http://6uren.avhaarlemmermeer.nl Via deze link is ook het wedstrijdverloop op 27 juni te volgen.

Ton Aker