New York City Marathon

Even stil staan bij aanstaande zondag, 4 november.

De New York City Marathon van aanstaande zondag wordt ongetwijfeld de meest emotioneel beladen marathon sinds de marathon van Berlijn na de val van de muur. Ongeveer dertigduizend lopers en loopsters, waaronder een duizendtal Nederlanders, zullen komende zondag van start gaan in “the Big Apple” voor hun 26 mijl en 385 yards, ofwel zoals wij meestal zeggen de 42 kilometer en 195 meter.

– voor meer informatie over de New York City marathon: http://www.nycmarathon.org/ –

Opmerkelijk is het dat de FBI uitgerekend nu komt met berichten over aanvallen op bruggen. Als iets het symbool is van New York City marathon, dan is het wel die brug vol marathonlopers. De berichten van de FBI gaan dan wel over bruggen aan de westkust zoals San Fransisco, maar ongetwijfeld zal men in de VS ook hoogste paraatheid hebben in New York.

– een kaartje van het parcours kunt u vinden op
http://www.nycmarathon.org/about/images/marcourse01.jpg –

Behalve in New York zullen ook op tal van andere plaatsen op de wereld op zondag morgen lopen plaats vinden, waarbij men in gedachten verbonden is bij de New York City marathon. In het bijzonder in Athene, de oorsprong van de marathon, maar ook op tal van andere plaatsen in vrijwel alle continenten wordt extra gelopen om mee te leven met New York.

Laten we hopen dat de New York City marathon een sportief hoogtepunt wordt en er weer naar rust, vrede en vrijheid gestreefd kan worden op deze wereld. Iedereen die zondag in New York loopt wensen we veel succes. De thuisblijvers die in de gedachte van vrede en vrijheid zondagochtend hun eigen rondje gaan lopen om in gedachten verbonden te zijn bij deze marathon wensen we even veel succes en bezinning.

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl