Diverse uitslagen van marathons op 4 november en meer.

Lees verder voor links naar de websites van diverse marathon, waar u de uitslagen zelf kunt downloaden of bekijken.

De uitslag van de Berenmarathon Terschelling, 4 november 2001 kunt u vinden op:

http://home.wanadoo.nl/terschelling/index.htm

De uitslag van de New York City marathon, 4 november 2001 kunt u vinden op:

http://www.nyrrc.org/race/2001/ma1ropt.htm

De hele uitslag is wat erg veel, maar je kunt ook zoeken op naam, op nationaliteit en dergelijke.

Ook de Rursee-marathon in Duitsland heeft haar uitslagen op het net staan, http://www.rursee-marathon.de/ Onduidelijk zij de soms scherpe tijden van net boven 1 of net boven 2 uur; wellicht dat er halve marathon tussentijden bij staan en/of wheeler tussen- of eindtijden. In elk geval zitten er Nederlanders bij, Zo meldt Rob Froonhoff: “Ik heb nog een site met uitslag (ergebnisse): http://www.rursee-marathon.de, met oa. Ben Mol, Hans van der Steen, Jack Hendriks, Harry Smedts en ikzelf.”

Helaas was er nog geen uitslag op de site van de Athene marathon van 4 november 2001; eventueel kunt u zelf kijken op http://www.athensmarathon.com/marathon/ wanneer de uitslagen van deze marathon wel beschikbaar zijn.

Tot slot nog een vervelende ervaring met een buitenlandse marathon. John Swaans uit Tilburg had zich ingeschreven voor de marathon van Istanbul van 28 oktober j.l. Eenmaal daar aangekomen bleek dat die marathon twee weken uitgesteld was. Nu blijkt dat momenteel te staan op hun website, http://www.istanbulmarathon.org/ maar een berichtje naar de buitenlandse inschrijvingen in de vorm van een briefje of kaartje was wel aardig geweest. Nu is er in Istanbul genoeg te zien, mooie moskeen zoals de blauwe moskee, de bazar of de Bosborus, dus de vakantie van john was toch nog geslaagd, maar je zult maar onderweg gaan voor zo een speciale marathon. Want speciaal is die, de enige marathon ter wereld die over twee continenten voert, althans zo prijzen ze zichzelf aan. Er zijn marathonverzamelaars die speciaal reizen voor de hoogste, de laagste of de diepste marathon ter wereld, dus waarom zou niet eens iemand speciaal naar Istanbul reizen voor de enige marathon over twee continenten? Istanbul is dus nu op zondag 11 november.

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl