Olne-Spa-Olne (BEL) 25/11

Voor wie nog geen invulling heeft voor komend weekeind is deze landschapsloop over 63.9 km een aanrader.

Nederlanders raken meer en meer gecharmeerd van de trails -of landschapslopen zoals u ze wilt noemen- in de Ardennen. Nu is Olne-Spa-Olne een loop die niet echt door het hartje van de Ardennen voert, maar die met zijn 1750 klim- en 1750 daalmeters toch een uitdaging op zich is. De start is om 8 uur in de ochtend in Olne, een klein plaatsje vlak onder de Voerstreek en dus goed bereikbaar voor Nederlanders. Meestal heeft men er rond deze tijd al wat sneeuw, dus bijtijds vertrekken of de avond er voor aanreizen is beslist geen luxe.
Wat precies de huidige tijdlimiet is, is ons niet duidelijk. Een aantal jaar geleden was dat 10 uur; men kon dus tot 18:00 uur over de eindstreep komen. Toen verdwaalde onze vriend Hans Kuipers uit Winschoten en was de organisatie uren in de weer om “onze verloren zoon” weer terug te vinden. Dus ook al is die tijdlimiet ongewijzigd gebleven, is het toch een goed advies om niet langer dan 8 uur over deze loop te hoeven doen als u van plan bent om er te gaan lopen. Na vier uur ‘s middags valt de duisternis in en wordt het moeilijk deze trail alsnog af te ronden.
Wie nog wil inschrijven kan dit per e-mail doen, maar ook mensen die per post al hun inschrijving onderweg hebben doen er goed aan om hun aanmelding nog eens te bevestigen per e-mail. Er is namelijk de mogelijkheid dat uw post niet of te laat aan komt door stakingen bij de post in Belgie. Op de website van Jean-Paul Praet vindt u aanvullende informatie en een inschrijfformulier: http://users.pandora.be/ultra/Komende/OlneSpaOlne.htm

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl