Hazen gezocht voor de Rotterdammarathon

Het blad Runner’s World heeft voor de derde keer de redactie van UltraNed gevraagd om een groep (ultra)lopers te formeren voor de Rotterdammarathon. Inmiddels hebben zich al tien hazen gemeld voor het RW Pacing Team en zoeken wij nog twee hazen.

Voor de vierde keer is er een optreden van het Runner’s World Pacing Team. De bekende groep hazen (pacers) die als alles goed verloopt weer een aantal lopers zal laten finishen in een gegarandeerde eindtijd met een vlak schema. De lopers moeten natuurlijk wel de hazen bij kunnen houden, dit bleek tijdens vorige wedstrijden niet altijd even gemakkelijk te zijn. Het blad Runner’s World heeft mij als redacteur van UltraNed voor de derde gevraagd om een groep (ultra)lopers te formeren voor het pacingteam tijdens de Rotterdammarathon.

Er wordt gelopen in zes groepen, nl; 3:15, 3:30, 3:45, 4:00, 4:15 en 4:30 uur. In elke groep zitten twee hazen en er hebben zich al 10 hazen gemeld. Ik ben nog op zoek naar twee hazen. Eén voor de 3:15 groep en één voor de 3:30 groep. Een belangrijke voorwaarde is dat de haas veel sneller moet kunnen lopen dan de lopers in zijn groep. Voorbeeld: Voor de 3:15 groep kan het beste een loper zich melden die normaal rond de drie uur loopt op de marathon (of sneller natuurlijk). Het is vanzelfsprekend dat de haas een vlak schema kan lopen.

Dus, heb je zin om 3:15 of 3:30 uur te lopen als haas in het Runner’s World Pacing Team, meld je dan snel aan. Het blad Runner’s World zorgt voor een goede vergoeding. Je bezorgt de meeste lopers die de finish halen de dag van hun leven, dat is onbetaalbaar!

Meer informatie zal te lezen zijn in het volgende nummer van Runner’s World.

Rob van den Hoek – UltraNed
robvandenhoek@wanadoo.nl