Vooruitblik naar zondag 3 maart

Organisator Han Frenken geeft nog wat extra informatie over de 6 uur van Stein die staat aan te komen.

Zondag 3 maart gaat in het centrum van Stein om klokslag 11:00 uur de Zes uur van Stein van start op het geheel vernieuwde parcours. In het najaar wordt in Stein gestreden om de nationale titels 100 kilometer op een parcours met een lengte van 5500 meter. Vooruitlopend daarop zal de 6 uur een generale repetitie zijn en op hetzelfde parcours gelopen worden. Voor de atleten een kans om kennis te maken met het vernieuwde parcours. De doorkomst is in het centrum van Stein. De start ligt echter 500 meter daar vandaan, zodat de aanloop van 500 meter plus negen volle ronden van 5500 meter een totaal opleveren van 50 kilometer. Dus ook dit jaar worden er weer 50 kilometer tussentijden geregistreerd tijdens de zes uur van Stein.

De logistieke indeling van het parcours ligt ook vast: verzorgingszone bij Winkelcentrum, juryzone bij Socio-Centrum, NGS Massageteam en EHBO in Moutheuvel t.o.v. Socio. Naast de juryzone bij het Socio-Centrum zijn er ook tussencontroles zodat eventueel frauderen uitgesloten zal zijn. De Championchipmatten komen op twee plaatsen van het parcours te liggen. Het parcours is helemaal verhard. Als het eindsein na zes uur lopen is gegeven, zal vanaf vijf punten begonnen worden met het opmeten van de restmeters, zodat geen van de restmeter-opmeters meer dan 1100 meter hoeft te meten. Hierdoor wordt voorkomen dat atleten na afloop nog lang moeten blijven wachten en kan de jury sneller te werk gaan om de einduitslag op te stellen. Douches en omkleedruimte is in het zwembad.

De deelnemers van de zes uur komen met name uit de Benelux en Duitsland. Momenteel telt de lijst van voorinschrijvingen 269 namen. Er is dus nog ruimte voor 31 atleten eer de deelnamelimiet van 300 is bereikt. Wie er dus nog bij wil zijn kan alsnog inschrijven, doch uiterlijk tot 24 februari en onder voorwaarde dat de grens van 300 nog niet is bereikt. Inschrijven na 24 februari is niet mogelijk.

Het vernieuwde parcours moet nog meer sfeer bieden voor lopers en toeschouwers; verwacht wordt dan ook dat de publieke belangstelling nog groter zal zijn dan voorgaande jaren. Atleten wordt wel aangeraden om in de laatste ronde een beschermend jasje mee te nemen, zeker als de weersomstandigheden koud en nat zijn, of dat een begeleider tijdig wat extra kleding kan aanreiken, want ondanks het feit dat er vanaf vijf plaatsen gestart wordt met het opmeten van restmeters kan de wachttijd oplopen tot ongeveer een kwartier, en bij slechte weersomstandigheden kan dit toch tot onderkoeling leiden als men niet tijdig wat extra kleding bij de hand heeft.

Han Frenken
ultraloop@taxifrenken.nl

Verantwoordelijk redacteur: Anton Smeets smeets-pauptit@hetnet.nl