Jan Knippenberg Memorial 2002

Stand van zaken JKM per 25 februari

De publiciteitsmachine van de JKM begint op gang te komen. De website http://www.jkm.nl/jkm/ is opgefrist en Nu al hebben we voor de JKM van 30 en 31 maart 12 aanmeldingen voor de hele en 13 voor de halve ontvangen.
De hele afstand, waarbij 155 kilometer, voor ruim driekwart gedeelte over het strand, gelopen moet worden binnen een tijdlimiet van 16 uur, is een aansprekende uitdaging, waarbij alleen al het finishen binnen die tijdlimiet een prestatie van aanzien is. Opvallend is echter dat we nog geen Belgische inschrijvingen hebben mogen ontvangen, terwijl de hele afstand toch als onderdeel van de Marathon- & UltraCup 2002 is aangemeld.

{b}Hele JKM, 155 km{eb}
Ron Bakker / M45 / NED / avVN
Kees Albers / M50 / NED /
Jos Broersen / M50 / NED / AAV’36
Johan Visschedijk / Mse / NED /
Tom Hendriks / M45 / NED / Haarlemmermeer
Ronald Nickel / M?? / GER /
Bart Kraan / M?? / NED /
Ubel Dijk / M45 / NED / Impala
Lex de Boer / M50 / NED / avVN
Mohamed Magroun / M40 / FRA / Fuji Fulm France
Ronald Nickel / M45 / GER / Wolf’s Running Team
Jaap Swart / M50 / NED /

De halve afstand start ’s ochtends om vijf uur en heeft daardoor een tijdlimiet van elf uur voor de 77 kilometer. Nu is 77 kilometer over het strand afleggen al een prestatie op zich, maar van de andere kant is de tijdlimiet van elf uur ook zodanig dat we daarmee deze memorial toegankelijk hebben gemaakt voor ultramarathonners van elk niveau en elke leeftijdsgroep. Waar men zich kan afvragen of de strenge limiettijd van 16 uur niet voor menige leeftijdsgroep aan de zware kant is -en men in feite daarbij gelijk heeft-, is de halve afstand juist bedoeld om de gehele ultramarathon-populatie bij deze memorial op sportieve wijze te betrekken.

{b}Halve JKM, 77 km{eb}
Lies Heijnen / W45 / NED / avVN
Henry Okkersen / M55 / NED / Caesar
Han Frenken / Mse / NED / Caesar
Herman Euverman / M45 / NED / PEC 1910
Ton van ‘t Veer / M40 / NED / Sprint
Hans Nuijts / M40 / NED / avVN
Ben Mol / M50 / NED / Voorne Atletiek
Cees Verhagen / M40 / NED /
Thijs Roest / Mse / NED /
Henny van Velzen / Mse / NED / LPK
Cees van der Woude / M55 / NED /
Uwe Schwensfeier / M45 / GER / LG Haltern
Rui Cabral / M45 / NED / AAC

Tot slot hebben we een koppelloop ingevoerd. Daar hebben we helaas nog geen aanmeldingen voor. Enerzijds niet zo verwonderlijk, want de kontakten bij de organisatie liggen juist bij de ultramarathonners. Toch hopen we via deze toevoeging in elk geval de deur te openen voor marathonlopers uit het westen des lands. Niet degene die in Rotterdam willen “vlammen”, maar op zijn minst wel diegene die plezier aan het lopen hebben en open staan voor een dergelijke uitdaging over het Nederlandse strand.

{b}Koppelloop, 42 km – 35 km{eb}

nog geen aanmeldingen

Anton Smeets
smeets-pauptit@hetnet.nl

PS. Via gerelateerde artikelen hieronder vindt u ook eerder gepubliceerde artikelen, waaronder ook een aanmeldingsformulier. Maar ook via http://www.jkm.nl/jkm/ kunt u zich aanmelden.