Rik Goethals wint 6u van La Gorgue(F)

Belgische ultraloper wint voor de derde maal op rij!

Vanwege Jan Vandendriessche vernemen wij dat de Belgische ultraloper Rik Goethals voor de derde opeenvolgende keer de 6u van La Gorgue in Frankrijk won.
Dit jaar ging dat niet zo eenvoudig als tijdens de vorige twee edities. Niet alleen was het het eerste competitie optreden van onze Westvlaamse veteraan sinds november (geblesseerd van half november tot derde week januari) maar tijdens de wedstrijd moest hij ook nog de maat nemen van Mohammed Magroun, de Franse veelloper. Bovendien openden de hemelsluizen zich nog eeens volledig van bij de start om na 2u30′ wedstrijd toch wat plaats te maken voor eerst wat droger en op het einde zelfs wat zonniger weer. Na drie uur zij aan zij te hebben gelopen met Magroun (ttz. Magroun liep op zijn ‘Zoetemelks’) achtte Rik de tijd gekomen om een tandje bij te steken. Hij kon een kloof slaan van ongeveer 2′ maar o.m. door talrijke sanitaire problemen slaagde hij er niet in om dit verschil groter te maken. Uiteindelijk kon hij toch met doorweekte, kapotgelopen voeten zich de overwinning toeëigenen met een totaal van ongeveer 84.700km zowat 800meter verder dan Magroun. Ter info : de omloop van La Gorgue is ongeveer 1500m lang en heeft enkele venijnige scherpe bochten (180°, 90°, …)

Jan VDD meldt ons nog dat hij verlost is van zijn achillespeesproblemen, die hem verleden week deden opgeven in Madrid. Het was een lumbaal (lage rug) probleem die de kuitspieren onder ‘stress’ zette waardoor er pijnscheuten kwamen ter hoogte van de achillespees. Enkele behandelingen van de rug hebben dit probleem gelukkig kunnen verhelpen. Vrijdag liep Jan voor de eerste maal terug zowat 10km en voelde helemaal niks meer. Onmiddellijk het sein om ‘s anderendaags te starten in een 12.5km wedstrijd in Oostende! De test mag geslaagd genoemd worden, 8ste met 44’06”. Met in en uitlopen een totaal van 24km. Zondag nog een 25.5km en een 17km gelopen en weeral nergens last van gehad.
Het programma dat Jan voor de volgende maanden voor ogen had zal hij derhalve toch niet hoeven te annuleren.
31 maart (pasen) 52km in Gons (Luik)
14 april : marathon van Mons-Valenciennes ofwel Le Toucquet
5 mei : marathon van Visé
25 mei : 76km loop in Duitsland
21 juni NVV

Jean-Paul Praet
jp.praet@pandora.be