Verzorgposten JKM 2002

Een overzicht van de verzorgposten onderweg

De verzorgposten zijn inmiddels ook ingevuld
Van noord naar zuid zijn de verzorgposten als volgt:

s.v. Noordkop neemt de eerste twee verzorgposten voor haar rekening, deze zijn bij Zandloper en Callandsoog. De ervaring van eerdere edities heeft geleerd dat er bij de eerste post nauwelijks wat gebruikt wordt, dus het assortiment daar zal beperkt zijn.
Vervolgens is er een post bij Petten aan het begin van de Hondsbossche Zeewering. Als deze post onbemand is, staan er theelichtjes in windglazen; de drankjes staan op een bankje dat daar staat, en de lege bekertjes kan men kwijt in de prullenbak er naast.
Aan het eind van de Hondsbossche Zeewering gaat Veron Lust staan.
Vervolgens gaat Anton Smeets de post bemannen bij Egmond aan Zee, waar men het strand moet verlaten in verband met de onderzeeër.
Bij de strandopgang van Castricum aan Zee zal aan de linker kant een post staan (bij paviljoen “De Jutter”), die in eerste instantie onbemand zal zijn (voor de eerste lopers), maar vervolgens wordt bemand door Veron Lust.
Suomi neemt maar liefst vijf posten voor haar rekening. De eerste is aan de Noorder pier bij IJmuiden, dan volgt een post bij een parkeerplaatsje aan de rechter kant van de weg vlak voor de sluizen. De derde post is de kantine van a.v. Suomi, waar ook warme soep en gekookte rijst beschikbaar zal zijn. De lopers op de hele moeten sowieso de kantine in, want daar moet je een controlestempel op je startnummer krijgen. De vierde post is bij de strandopgang onder de zuider pier en de vijfde is in Zandvoort zuid.
Bij de Langervelder slag zal een Duitstalige jongeman de post bemannen. In Noordwijk staat Anton Smeets weer. Vervolgens staat Siem Mosterd van Rijkswaterstaat in Katwijk bij het uitwateringskanaal. In noodgeval moet Siem Mosterd daar weg en verkast Anton Smeets naar Katwijk, dus het kan wel zo zijn dat slechts één van die twee posten bemand is.
In Scheveningen staan Els Bloemen en Ruud van Groeningen van de HRR bij de vuurtoren.
De volgende posten zijn bij Monster en ‘s Gravezanden, waarna de aankomst is in Hoek van Holland.
Los van start en finish tellen we dus 17 posten onderweg. Op de posten zal telkens water, sportdrank en cola zijn. Verder zal er links of rechts wat chocolade zijn, halve perziken op siroop, broodje ham, flesjes AA drink waarmee je je eigen voorraadje voor onderweg kunt bijvullen, ontbijtkoek, fruit …

De atleten willen graag even stil staan bij de verzorgposten en hun hapje en drankje rustig tot zich nemen. Maar op het strand sta je dan al gauw in de wind af te koelen. Een partytent opbouwen lukt daar niet; in het zand heb je geen houvast. Wel zullen we de posten, met name in het tweede deel, voorzien van wat plastic “vellen”van zeg twee bij twee meter. Die kun je eventjes om je heen slaan als je wat langer stil blijft staan.

Voor het beginstuk is de reddingsbrigade van Den Helder stand by; vervolgens kan men altijd bellen met de kantine van Suomi (althans tot 08:00 uur Zondag morgen). Voor het tweede deel is Siem Mosterd van Rijkswaterstaat bereikbaar en is er in Hoek van Holland weer de reddingsbrigade en het Rode Kruis.

Anton Smeets
smeets-pauptit@hetnet.nl